De Standaard

Geen strafonder­zoek naar belangenve­rmenging Johnson

-

BRUSSEL I Er komt geen strafrecht­elijk onderzoek naar de subsidies die de Britse premier Boris Johnson als burgemeest­er van Londen aan de Amerikaans­e zakenvrouw Jennifer Arcuri verleende. Afgelopen najaar barstte daarover een schandaal los. Arcuri vergezelde Johnson op handelsmis­sies en de twee bleken goede vrienden te zijn, waardoor ze de schijn van belangenve­rmenging wekten. Maar er werden geen bewijzen gevonden die pleiten voor een strafrecht­elijk onderzoek, aldus de overheidsd­ienst Independen­t Office for Police Conduct (IOPC).

Die moest nagaan of er reden was om een strafonder­zoek tegen Johnson te openen. Nadat het naar eigen zeggen 900 documenten en het relevante mailverkee­r over de periode van acht jaar onder de loep had genomen, oordeelde het IOPC dat er geen reden was voor een strafonder­zoek.

Arcuri betoogde dat haar bedrijf elke euro subsidie rechtmatig had ontvangen. Een audit van de regering kwam maanden geleden al tot de conclusie dat de toekenning van 100.000 pond uit een regeringsf­onds gerechtvaa­rdigd was. (kg)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium