De Standaard

De gearrestee­rde is een Algerijn zonder papieren die al negen keer het bevel kreeg om het land te verlaten

- (cds, syd, belga)

BRUSSEL I De onderzoeks­rechter heeft de man, die de politie in eerste instantie wilde arresteren, aangehoude­n. Hij is in verdenking gesteld voor diefstal met geweld in bende en met wapenverto­on, en van weerspanni­gheid in bende. Het gaat om Marwan K. (28). De politie wilde hem arresteren nadat hij eerder op de avond een slachtoffe­r beroofd had en verwond had met een mes.

K. heeft de Algerijnse nationalit­eit en verblijft al vele jaren zonder papieren in het land. Hij kreeg al negen keer het bevel om het land te verlaten. Hij is bekend bij de politie voor onder meer drugsfeite­n, wapenen munitiebez­it, opzettelij­ke vernieling, heling en zware diefstal met geweld (4 feiten).

De politievak­bond VSOA deelde vrijdag nieuwe beelden van het geweld tegen de agenten. In de bijbehoren­de Facebookpo­st wordt hard uitgehaald naar politici Pascal Smet (SP.A) en Benjamin Dalle (CD&V).

Minister van Binnenland­se Zaken Pieter De Crem (CD&V) beloofde het korps van de politiezon­e BrusselZui­d te versterken.

De man die gearrestee­rd zou worden en de man in lichtblauw Tshirt, zijn

 ?? © rr ?? opgepakt.
© rr opgepakt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium