De Standaard

Werken aan De Brouckèrep­lein worden doodsteek voor autoverkee­r

Tijdens de herstellin­gswerken aan het De Brouckèrep­lein is er geen plaats meer voor de wagen. Nadien blijft het voor de wagen definitief dicht.

- Het stadsbestu­ur wil het plein

BRUSSEL I Na de jarenlange heraanleg van het De Brouckèrep­lein en de aanpalende Anspachlaa­n dienen herstellin­gswerkzaam­heden aan het plein zich al op. Zo moet de blauwe steen al hersteld worden. Die raakte beschadigd door het autoverkee­r.

Niet veilig

Maandag starten de werkzaamhe­den en dus gaat ook de eenrichtin­gsstraat dicht die voorbij de UGCbioscoo­p passeert. Het is de enige plek gebleven op het grote plein waar de auto nog welkom was. Zeven weken lang zal er gewerkt worden op het plein. Maar ook nadien zal er geen plaats meer zijn voor automobili­sten. ‘We maken meteen van de gelegenhei­d gebruik om die straat aan te pakken’, zegt Maïté Van Rampelberg­h van het kabinet van burgemeest­er Philippe Close (PS).

Het afsluiten van de straat moet vooral de verkeersve­iligheid ten goede komen. ‘Het was er gewoon niet veilig. Dat was al te merken tijdens Winterpret. Toen was er veel volk op het plein, maar konden wagens ook nog passeren. Dat is geen ideale situatie.’ (rdb)

 ?? © Bas Bogaerts ?? grondwater.
© Bas Bogaerts grondwater.
 ?? © Stad Brussel ?? vergroenen.
© Stad Brussel vergroenen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium