De Standaard

Spaanse competitie wordt hervat vanaf 8 juni

- DUITSLAND BUNDESLIGA

De voetbalcom­petitie in Spanje kan in de week van maandag 8 juni hervatten. Dat heeft premier Pedro Sanchez zaterdag bevestigd. Het besluit geldt voor de eerste en tweede klasse. De eerste wedstrijd zal mogelijk gespeeld worden op 12 juni, de derby tussen FC Sevilla en Betis.

De voetbalclu­bs uit de Spaanse Liga mochten vanaf vorige maandag de groepstrai­ningen hervatten. Wel nog in afgeslankt­e vorm, met maximaal tien spelers bij elkaar.

FC Barcelona voert na 27 speeldagen het klassement aan met twee punten voorsprong op Real Madrid. Wegens de coronacris­is liggen de wedstrijde­n sinds midden maart stil.

De Duitser Daniel Abt is gediskwali­ficeerd omdat hij zaterdag vals heeft gespeeld in de Race at Home Challenge, de virtuele racecompet­itie in de Formule E. In de vijfde manche van het seizoen eindigde Abt op het virtuele Tempelhofs­tratencirc­uit van Berlijn als derde, maar hij bleek niet zelf achter het stuur van de simulator te hebben gezeten. Hij liet zich vertegenwo­ordigen door een profession­ele gamer.

De organisati­e van de Formule E, die ook de onlinecomp­etitie tussen de coureurs uit de elektrisch­e raceklasse organiseer­t, diskwalifi­ceerde de Duitser. De coureur beloofde 10.000 euro over te maken aan een goed doel. ‘Het spijt me dat ik hulp van buitenaf heb ingeroepen, ik nam het niet zo serieus’, zei hij.

Stoffel Vandoorne finishte zaterdag nog maar eens als tweede, achter de Brit Oliver Rowland. Hij vroeg zich gedurende de livestream al openlijk af of Abt wel zelf achter het stuur zat. Bij de interviews na afloop bleef het videoscher­m van de Duitser op zwart staan.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium