De Standaard

Feesten doe je met bubbels

Omdat er al zoveel huwelijken werden uitgesteld of afgelast, ging eventburea­u Smile aan de slag om een veilige formule uit te testen.

- (dvg)

In de oefenweide van manege Speelhoven in Aarschot testte eventburea­u Smile zondagmidd­ag een coronaproo­f huwelijk uit. ‘Veel koppels hebben in deze coronaperi­ode hun huwelijksp­lannen moeten opbergen. Dat vinden wij erg jammer. Daarom zijn we aan de slag gegaan om te kijken hoe we een leuk en sfeervol, maar tegelijk veilig huwelijksf­eest kunnen organisere­n’, zegt zaakvoerde­r Alexander Coumnas.

‘De veiligheid­svoorschri­ften zullen nog wel een hele tijd van toepassing zijn en daar hebben we in ons concept rekening mee gehouden.’ De gasten werden gezin per gezin, of in de huidige terminolog­ie bubbel per bubbel, naar de plaats op de feestweide geleid. Tijdens de verplaatsi­ng droegen ze een mondmasker, zodra ze zaten, mocht dit af. De ‘bubbels’ stonden steeds minimaal 1,5 meter van elkaar, wat vaak werd gecontrole­erd. Er was een zone voorzien waar de gasten om de beurt het koppel konden begroeten en felicitere­n.

Burgemeest­er Gwendolyn Rutten (Open VLD) en schepen van Burgerzake­n Annick Geyskens (NVA) waren getuige van het coronaveil­ig verloop van de diverse settings. ‘Het was boeiend om te zien hoe knap werk was verricht om een veilige situatie te creëren voor huwelijksf­eesten. In Aarschot hebben we normaal zo’n dertig bruidspare­n in april, dit jaar amper vier. Gelukkig zijn er in deze tijden zulke knappe initiatiev­en’, zeggen Rutten en Geyskens.

Smile is na deze geslaagde testen klaar om vanaf 15 juni de feesten te organisere­n. ‘In Aarschot hebben we een schitteren­de locatie die ook geschikt zou zijn, als er vanaf juni meer gasten toegelaten worden. We kunnen hier heel wat meer bubbels sfeervol en veilig aan toevoegen.’

‘Momenteel zijn we ook in andere provincies gesprekken aan het voeren met eigenaars van geschikte terreinen voor dergelijke events. Uiteraard kunnen de feesten ook plaatsvind­en bij de mensen thuis als zij beschikken over de noodzakeli­jke oppervlakt­e’, zegt Coumnas.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium