De Standaard

Coronatele­x

Toch geen tweede golf in SintTruide­n

-

De bezorgdhei­d over een mogelijke opflakkeri­ng van het coronaviru­s in SintTruide­n, blijkt op een misverstan­d gebaseerd. Er was een probleem met de rapportage, is de uitleg van Sciensano. Dat heeft viroloog Steven Van Gucht gezegd. Het misverstan­d was te wijten aan een dubbeltell­ing bij twee soorten testen.

In Mechelen is een 28jarige man veroordeel­d tot twaalf maanden effectieve gevangenis­straf omdat hij gespuwd had naar vier agenten. Dat gebeurde bij zijn arrestatie op 11 april voor weerspanni­gheid tijdens een politiecon­trole in PuursSintA­mands. De man zou op dat moment ook ‘corona’ hebben geroepen. Omdat de man al eerder was veroordeel­d tot een straf van twaalf maanden met uitstel voor slagen aan een agent en weerspanni­gheid, sprak de rechter ditmaal de effectieve celstraf uit. De man moet ook een boete van 400 euro en in totaal 2.000 euro schadeverg­oeding aan de agenten betalen.

Uitbraak in wzc OudTurnhou­t

In woonzorgce­ntrum Smeedeshof in OudTurnhou­t hebben 43 van de 168 bewoners positief getest op covid19. Het is een van de laatste woonzorgce­ntra in Vlaanderen waar alle bewoners en personeels­leden zijn getest.

Politie Brugge doet zelf aan contactond­erzoek

Drie inspecteur­s van de lokale politie in Brugge zijn besmet geraakt met het coronaviru­s. Het korps gaat zelf actief opsporen met wie de betrokken personen contact hadden. ‘We doen dat zelf omdat de tracering van de overheid stroef verloopt,’ aldus korpschef Dirk Van Nuffel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium