De Standaard

DE KLEINE PARADE

- GRIMES

Baby van Grimes en Elon Musk krijgt andere naam

Teslaceo Elon Musk (48) en zangeres Grimes (32) mogen hun zoontje van de staat Californië niet X AE A12 noemen. Volgens de Californis­che wet mag een voornaam name lijk geen cijfer bevatten. Baby Musk kreeg daarom een nieu we naam, die hem minstens evenveel hoon op de speelplaat­s zal opleveren: het jongetje zal voortaan X AE AXII heten. Dat vertelde Grimes op haar Instagramp­agina. ‘Het ziet er beter uit met die Romeinse cijfers’, schreef de tevreden moeder.

De ‘AXII’ of ‘A12’ is het lievelings­vliegtuig van Musk en Grimes, zo legde de zange res eerder uit. ‘AE’ sloop in de naam volgens Grimes omdat het elfentaal is voor liefde en/ of artificiël­e intelligen­tie. De ‘X’ verwijst naar de onbekende in een wiskundige vergelij king. En over onbekend gesproken: hoe de naam van de kleine Musk precies uitgespro ken wordt, weten voorlopig alleen zijn ouders.

Brian May aan de dood ontsnapt

Het zit Brian May (72) niet may. De Queengitar­ist had tijdens de lockdown eerder al zo hevig getuinierd dat hij zijn bilspier scheurde en een tijd op krukken moest lopen. De rockarties­t heeft nu ook een hartaanval overleefd, zo laat hij weten op Instagram. May had last van hevige pijn aan zijn borst. ‘Het voelde als een schroevend­raaier in mijn rug’, vertelde hij. De oorzaak was een geknelde zenuw, maar hij bleek ook een hartaanval te hebben gehad. Hij kreeg drie stents en verliet het ziekenhuis naar eigen zeggen met ‘een erg sterk hart’.

Rik Verheye verdedigt tweede verblijf

Acteur Rik Verheye kreeg het enkele weken geleden aan de stok met een inwoonster van Knokke. Dat vertelde de Callboysac­teur in een radiocolum­n voor De toestand is hopeloos maar niet ernstig op Radio 1. Verheye werd door een vrouw op de parking van een supermarkt op de vingers getikt omdat hij als tweedeverb­lijver in Knokke was. De vrouw vond dat hij niets te zoeken had in de badstad.

Verheye woont in Antwerpen, maar groeide op in Knokke. In zijn column legt hij uit dat in zijn geboortest­ad verblijft omdat hij momenteel als mantelzorg­er optreedt voor een familielid.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium