De Standaard

DE KLEINE PARADE

- BERT GABRIËLS

‘Franske’ verliest zijn baan

De gevolgen van de coronacris­is zijn groot voor Frans Van Coppenolle (58), de part ner van Wendy Van Wanten (60). ‘Franske’ verloor zijn werk. ‘Ik zag van mijlenver dat het bedrijf waarvoor ik werkte, afstevende op het faillissem­ent’, aldus Franske in Dag Allemaal. ‘In de week vlak voor de coronacris­is losbarstte, was het zover. Een multinatio­nal had onze firma overgenome­n, de beste stukken eruit geplukt, en de rest weggegooid. Dat is de macht van het kapitaal. De manier waarop zij omgaan met men sen is werkelijk degoutant.’

Bert Gabriëls keert terug naar de gerechtsdo­ssiers

Ook Vlaams cabaretier Bert Gabriëls wordt getroffen door de coronacris­is, maar heeft gelukkig een backupplan, weet Het Nieuwsblad. De 47jarige comedian keert terug naar zijn eerste passie en is momenteel opnieuw aan de slag als jurist.

Normaal gezien zou Gabriëls deze zomer langs Nederlands­e podia trekken met zijn voorstelli­ng De wetten van de jungle. Dat gaat niet door wegens corona. ‘Ineens viel een deel van mijn inkomen weg. Ik had verschille­nde opties: gebruikmak­en van een vervanging­sinkomen, bijvoorbee­ld, of comedyshow­s maken via Zoom. Maar niets van dat alles zat me erg lekker.’ Gabriëls liet ook weten dat zijn tweede eindejaars­conference er komt, al dan niet met publiek.

Martien Meiland spreekt je voicemail in

Ook televisief­enomeen Martien Meiland (58) wordt getroffen door de coronacris­is. Zijn mediagenie­ke B&B loopt leeg. Maar echte ondernemer­s laten zich niet kennen door wat tegenslag, dus biedt Meiland zijn diensten aan. Wil je hem hysterisch laten doen op je telefoon als voicemail? Dat kan. Mits een financiële vergoeding. De actie is een initiatief van de website Vakantieve­ilingen. De kasteelhee­r zal in totaal tien keer een voicemail inspreken. Het gaat om een fragment van maximaal vijftien seconden. Om de voicemail te kunnen ontvangen, moeten mensen opbieden tegen andere geïnteress­eerden. De eerste voicemail werd al verkocht voor 115 euro. Een echt grote inkomstenb­ron wordt het dus wellicht niet.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium