De Standaard

Parijs bestrijdt recessie met ‘cadeau voor heel Frankrijk’

Frankrijk pompt de ronde som van 100 miljard euro in het economisch­e herstel. Er is geld voor investerin­gen en vergroenin­g, maar nauwelijks voor koopkracht. Met slaat Parijs een heel andere weg in dan Berlijn.

- Tesla (nta)

de stimulerin­gsmaatrege­len. Ook de vakbond CGT stelde beteuterd vast dat voor de werknemers, ‘die onmisbaar zijn voor de economie’, niets voorzien is.

Premier Castex betwistte dat het plan een cadeau is aan de ondernemin­gen. ‘Dit is een cadeau aan heel Frankrijk’, zei hij voor de microfoon van RTL. Hij hoopt dat het herstel van de economie zal leiden tot een groter vertrouwen bij de huishouden­s. Zo kunnen de gezinnen het geld dat ze tijdens de lockdown opspaarden, weer uitgeven. Het is het omgekeerde van de Duitse aanpak: Berlijn mikt erop dat de hogere

Frankrijk zet vooral in op het bedrijfsle­ven als motor van het herstel, Duitsland op de koopkracht van de consumente­n

geflitst Beleggers in Tesla hebben hoogtevree­s

De beleggers in de autobouwer Tesla hadden gisteren hoogtevree­s en namen voor de derde opeenvolge­nde dag gas terug. Het aandeel verloor net voor sluiten meer dan 9 procent. Tel daarbij de verliezen van de voorgaande dagen en het bedrijf van Elon Musk verloor de voorbije dagen 20 procent in waarde.

Winstnemin­gen in de hele techsector (ook Apple, Microsoft en Alphabet verloren gisteren

5 tot 7 procent) en het nieuws dat aandeelhou­der Baillie Gifford zijn belang in Tesla heeft verkleind, zijn mogelijke verklaring­en voor de koersval. Een ramp voor topman Elon Musk is dat niet, want in een jaar tijd is de beurskoers van Tesla nog altijd vervijfvou­digd.

INDEXEN

 ?? © ?? Een catchy naam en een logo met vlaggetjes: premier Jean Castex stelt het Franse relancepla­n voor. rtr
© Een catchy naam en een logo met vlaggetjes: premier Jean Castex stelt het Franse relancepla­n voor. rtr
 ?? © ?? Fitbit pakte in Berlijn uit met deze kleurrijke smartwatch. afp
© Fitbit pakte in Berlijn uit met deze kleurrijke smartwatch. afp

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium