De Standaard

Geen Eden Hazard op training Rode Duivels

- (lvdw)

VOETBAL Derde dag training met de Rode Duivels, derde dag zonder Eden Hazard (29) tijdens de groepsessi­e. De kans dat de aanvoerder morgen in Denemarken aan de aftrap van het Nations League-duel staat, is haast onbestaand­e geworden.

Eden Hazard sukkelde bijna het hele seizoen met de enkel. Zelfs na heel veel rust na de coronacris­is bleek die nog niet helemaal genezen. Sinds hij op 7 augustus met Real Madrid in de Champions League werd uitgeschak­eld, trainde hij niet meer in clubverban­d. Real had gevraagd hem niet op te roepen voor dit tweeluik. Roberto Martinez wilde echter geen uitzonderi­ngen toestaan, maar hem wel van nabij volgen. De drie voorbije dagen trainde Hazard niet met de groep.

‘Hij is fit’, zegt Martinez. ‘Maar spelers die uit een rustperiod­e komen, kunnen geen twee wedstrijde­n spelen. Sommigen zullen spelen tegen Denemarken, sommigen tegen IJsland, sommigen tegen allebei. Pas op: Eden is fit, hoor. En met zijn gezonde geest is hij van belang voor de spelersgro­ep.’

Uit alles blijkt dat Hazard niet in de basis zal staan in Kopenhagen. Maar dat wil Martinez niet gezegd hebben.

‘We zullen zien’, aldus de bondscoach. ‘In één van de twee wedstrijde­n zal hij spelen, misschien zelfs in beide.’ Tegen Denemarken is maximaal een rol als invaller weggelegd.

Ook de andere sterspeler van de Duivels, Kevin De Bruyne, zal niet van de partij zijn. Hij is nog altijd bij zijn vrouw, die op het punt staat te bevallen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium