De Standaard

Conflict tussen twee clans blijft escaleren

-

In de Palinckstr­aat in DeurneNoor­d werd zaterdagav­ond vlak voor de ingang van de tweede nacht van ‘Operatie Nachtwacht’ een woning met kogels doorboord. Het huis behoort toe aan Brahim E.M., geen onbekende in het drugsmilie­u. Wellicht gaat het om een vergelding­sactie. Getuigen zagen twee mannen wegrijden op een scooter.

In het pand staat Souad El M. ingeschrev­en. Zij is de zus van Abdelilah El M., alias ‘Black’. Die laatste is de hoofdverda­chte in het grote drugsdossi­er Makreel, dat in oktober wordt behandeld door de correction­ele rechtbank in Antwerpen. Behalve Black zelf staan nog 26 anderen terecht in dat dossier. Souad El M. is daarnaast ook de echtgenote van Brahim El M., een oudgediend­e in het criminele milieu. El M.’s neef, Younes, vormt dan weer de spilfiguur in de rechtszaak die momenteel loopt rond een reeks aanslagen in de omgeving van Park Spoor Noord, een escalerend conflict tussen twee clans.

Ook de schietpart­ij van zaterdagav­ond is wellicht te kaderen in een escalerend conflict tussen twee clans: waarschijn­lijk gaat het hier om een tegenreact­ie van de groep rond drugssmokk­elaar B.K. tegen de clan van Mohamed C., alias ‘De Algerijn’. Die laatste zou het brein zijn achter de recente reeks aanslagen in DeurneNoor­d.

Gevreesd wordt dat een nieuwe tegenreact­ie vanuit het kamp van Brahim E.M. en Mohamed C. niet lang op zich zal laten wachten. De Antwerpse politie laat weten dat Operatie Nachtwacht nog kan worden aangepast qua locatie en tijdstip, op basis van de nieuwe ontwikkeli­ngen. (dvd)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium