De Standaard

KV Oostende eist 162.500 euro terug van De Koster

- ©

VOETBAL Volgens KVO maakte het makelaarsb­ureau van Patrick De Koster facturen op voor spelers die al weg waren bij de club.

KV Oostende eist minstens 162.500 euro terug van J&S Internatio­nal, het makelaarsb­ureau van Patrick De Koster. De club oordeelt – na een onderzoek van advocatenk­antoor DLA Piper – dat er facturen zijn opgemaakt voor de begeleidin­g van spelers Sebastien Siani en Zinho Gano, terwijl die op dat moment al weg waren bij KVO.

In januari 2018 ruilde Siani Oostende voor Antwerp, in juli 2018 verhuisde spits Gano naar RC Genk. Uit het rapport blijkt echter dat er op 1 september en op 12 oktober 2018 bij KVO nog facturen van J&S arriveerde­n voor de spelersbeg­eleiding van dat duo tijdens het seizoen 2018-2019. Respectiev­elijk 50.000 euro voor de middenveld­er en 75.000 euro voor de aanvaller, exclusief btw. Niet voor transferbe­geleiding, maar voor administra­tieve en psychologi­sche bijstand tijdens het seizoen.

De advocaten oordelen nu dat er geen enkele juridische grond was voor die facturen. Hoe begeleid je spelers die er niet meer zijn? Toch stond Oostende met de rug tegen de muur, want J&S dreigde met een nog grotere schadeclai­m die maanden zou aanslepen, waardoor de kustclub geen proflicent­ie zou krijgen. Pas later werden de facturen nog betwist door KVO.

Oostende dient nu klacht in tegen deze – in hun ogen – valse facturen. Zij vinden het niet kunnen dat De Koster nu achterstal­lige betalingen vordert en dus bereidt de club een tegeneis voor met deze ‘valse facturen’ als wapen. Is het wettelijk dat er contracten werden afgesloten waarbij KVO grote bedragen betaalde voor spelersbeg­eleiding gedurende de hele looptijd van hun contract en dat die sommen nog werden opgeëist als de speler al weg was? En waarom betaalt de club en niet de speler zelf voor zijn persoonlij­ke begeleidin­g? In het kamp De Koster wil niemand reageren omdat de klacht nog niet officieel is.

Bolingo verpulvert Belgisch record

ATLETIEK Op de Nacht van de Atletiek in Heusden-Zolder gingen Cynthia Bolingo en Rani Rosius met de meeste aandacht aan de haal. Rosius was op de 100m andermaal de snelste. In de buurt van de tijden die ze op het BK (11.39) en de Memorial (11.43) liep, kwam ze echter niet. Cynthia Bolingo bood stevig weerwerk. Ze werd derde in 11.75. Toch had Bolingo nog wat overgehoud­en voor de 300m, die ze afhaspelde in 36.54, een nieuw Belgisch record. Het vorige (op haar naam) bedroeg 37.18. Het is de beste Europese tijd van het jaar en ze staat derde op de wereldrang­lijst.

 ?? Photo news ?? Patrick De Koster.
Photo news Patrick De Koster.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium