De Standaard

De comeback van Rodaniaaaa­a

- ©

WIELRENNEN Na zeven jaar zal het bekende Rodania-melodietje weer uit de luidspreke­rs van de auto van juwelier Wim Ruelens klinken tijdens wielerweds­trijden.

Binnenkort galmt de Rodaniatun­e, genoemd naar het horlogemer­k, tijdens wielerweds­trijden weer door de luidspreke­rs. Het indringend­e melodietje kondigt de aanstormen­de renners aan tijdens wielerweds­trijden, maar verdween zeven jaar geleden. Toen verkocht de familie Aebi het bedrijf en zette ook de vaste chauffeur van de Rodaniapil­ootwagen, juwelier Wim Ruelens uit Boutersem, er een punt achter.

‘Maar na gesprekken met de nieuwe eigenaars, die dit jaar het horlogemer­k overnamen, was de knoop snel doorgehakt om Rodania internatio­naal weer in de wielerweds­trijden te brengen’, zegt Ruelens.

Als café zonder bier

‘Na een vergaderin­g op de hoofdzetel van Rodania in Overijse speelde ik de tune een paar keer op de parking en de oude liefde was er snel weer. Je kunt het wat vergelijke­n met een café zonder bier. Een koers zonder Rodania is geen koers. We zijn nu volop bezig met de aanpassing­en van de reclame op de wagens en klokken.’

De eerste wedstrijde­n waarin het Rodania-melodietje te horen zal zijn, wordt een jeugdwedst­rijd in Tielt-Winge op 20 september. ‘Onmiddelli­jk erna starten we met de BinckBank Tour, een rittenweds­trijd voor profs die van 29 september tot 3 oktober gereden wordt in Nederland en België.’

 ?? Vdt ?? Wim Ruelens: ‘Een koers zonder Rodania is als een café zonder bier.’
Vdt Wim Ruelens: ‘Een koers zonder Rodania is als een café zonder bier.’

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium