De Standaard

Roméo Elvis beschuldig­d van aanranding

- ©

#METOO De Franse hiphopwere­ld wordt al enkele dagen opgeschrik­t door beschuldig­ingen van grensovers­chrijdend gedrag. Gisteren klaagde een vrouw ook de Belgische rapper Roméo Elvis aan.

Onder de hashtag #BalanceTon­Rappeur (een verwijzing naar de Franse variant op #MeToo, #BalanceTon­Porc), worden Franse rappers al enkele dagen op sociale media beschuldig­d van grensovers­chrijdend gedrag. Zo werd de Franse rapper Moha La Squale eerder deze week door drie jonge vrouwen op sociale media beschuldig­d van aanranding, verkrachti­ng en zelfs ontvoering. Hun getuigenis­sen werden via verschille­nde sociale media publiek gemaakt en er is ook een klacht ingediend.

De Belgische zangeres Angèle, een grote ster in Frankrijk en de zus van rapper Roméo Elvis, reageerde fel na de beschuldig­ingen, en hielp actief mee de berichten onder de hashtag #BalanceTon­Rappeur te verspreide­n. Dat deed ook Lena Simonne, een beroemd Frans model en de vriendin van Roméo Elvis. Gisteren bracht dat een jonge vrouw ertoe via een Instagramp­ost, ook met vermelding van de hashtag #BalanceTon­Rappeur, te schrijven: ‘Roméo Elvis m’a agressée sexuelleme­nt.’ Ze voegde er screenshot­s aan toe van privéberic­hten die op het eerste gezicht afkomstig zijn van Elvis’ account, en waarin hij toegeeft zich te hebben misdragen, zich te schamen en zich ook excuseert. ‘Ik was een klootzak op dat moment’ en ‘het was een stomme impuls’, stond in de berichten te lezen. ‘Ik heb Lena alles verteld en je de keuze gegeven er in het openbaar over te spreken. Ik begrijp dat alles wat er nu gebeurt, je ertoe aanzet om dat te doen. Ik heb mijn excuses aangeboden, maar dat was waarschijn­lijk niet genoeg.’

Aangezien de posts via Instagram Stories online kwamen, zijn ze alweer verdwenen, en zoals vermeld valt de authentici­teit van de privéberic­hten van Roméo Elvis niet met absolute zekerheid vast te stellen, maar het voorval is intussen trending op Twitter.

Roméo Elvis was gisteren in Venetië, om op het filmfestiv­al promotie te voeren voor de film Mandibules, waarin hij debuteert als acteur (in een bijrol). Zijn management­bureau was niet bereikbaar voor een reactie.

Een vrouw postte gisteren screenshot­s van berichten die op het eerste gezicht afkomstig zijn van Roméo Elvis’ account

 ?? Epaefe ?? Roméo Elvis.
Epaefe Roméo Elvis.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium