De Standaard

Dominique Leroy aan de slag bij Deutsche Telekom

- ©

TELECOM Dominique Leroy, die een jaar geleden stopte als topvrouw bij Proximus, heeft een nieuwe baan. Op 1 november gaat ze aan de slag bij Deutsche Telekom. Ze wordt verantwoor­delijk voor de Europese divisie van de Duitse telecomgig­ant. Met de 55-jarige Leroy haalt Deutsche Telekom naar eigen zeggen 30 jaar ervaring in de sectoren van consumente­ngoederen en telecom in huis. Leroy werkte onder meer bij het Brits-Nederlands­e concern Unilever voor ze in 2011 overstapte naar Proximus. Daar werd ze in 2014 ceo.

In september vorig jaar raakte bekend dat Leroy zou overstappe­n naar de Nederlands­e concurrent KPN. Ze stopte bij Proximus, maar de benoeming bij het Nederlands­e bedrijf sprong af, nadat was gebleken dat er een onderzoek liep naar mogelijke handel met voorkennis door Leroy.

Schikking

Leroy verkocht op 1 augustus 2019 voor 285.342 euro aandelen van Proximus. Ze werd ervan verdacht handel met voorkennis gepleegd te hebben, omdat ze toen al aan het onderhande­len was over haar overstap naar Nederland. Toen dat nieuws op 5 september bekendraak­te, zakte de koers met 2 procent. Wat suggereert dat Leroy 5.962 euro verdiende op de verkoop.

In die zaak trof Leroy tijdens de zomer een schikking met het gerecht en de beurswaakh­ond FSMA (DS 2 juli). Leroy kwam met het parket tot een akkoord om 107.841,01 euro te betalen om vervolging te vermijden en een blanco strafblad te behouden. De FSMA sloot zich bij die regeling aan. Daardoor kon ze op zoek naar een nieuwe baan.

‘Ik kijk uit naar deze nieuwe uitdaging’, aldus de ex-Proximusto­pvrouw in een persberich­t van Deutsche Telekom. ‘Ik wil mijn ervaring gebruiken om de Europa-divisie voort te laten groeien en bij te dragen tot de strategie van de hele groep.’

Leroy volgt aan het hoofd van de Europa-divisie van het Duitse bedrijf Srini Gopalan op, die doorschuif­t naar de afdeling Duitsland.

 ?? Blg ?? Dominique Leroy.
Blg Dominique Leroy.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium