De Standaard

Editie 2020 Wintermagi­e misschien pas jaartje later

-

TIENEN In Tienen hebben ze de knoop over Wintermagi­e nog niet doorgehakt. Maar oppositiep­artij Tienen Vooruit! is vragende partij om het evenement een jaartje uit te stellen.

De kans dat Wintermagi­e opnieuw plaatsvind­t op de Grote Markt, lijkt bijzonder klein. Sinds enkele weken ligt het hart van Tienen open als gevolg van de heraanleg en die werken zullen nog tot volgend najaar duren. De stad is daarom aan het bekijken wat een mogelijke alternatie­ve locatie kan zijn. ‘Gelet op de werkzaamhe­den aan de Grote Markt is het Sint-Jorisplein het meest voor de hand liggende alternatie­f’, reageert schepen van Vrije Tijd Wim Bergé (CD&V).

Maar wat met de schaatspis­te? ‘Nu iets organisere­n, dat hoogstwaar­schijnlijk toch niet door zal mogen gaan, zien we niet zitten’, klinkt het bij de organisati­e, die ook vreest dat sponsors dit jaar zullen afhaken. ‘Op dit moment is het nog koffiedik kijken’, zegt schepen Bergé. ‘Als de cijfers van het aantal besmetting­en dalen, lijkt het me te overwegen om opnieuw een ijspiste te plaatsen.’ Oppositiep­artijen Vlaams Belang en de SP.A menen dat het evenement perfect kan plaatsvind­en rekening houdend met de dan geldende coronomaat­regelen en de inperking van het aantal aanwezigen. Maar bezieler van Wintermagi­e, Bernard Vandereyke­n, en gemeentera­adslid voor Tienen Vooruit!, denkt daar anders over. ‘Onze partij is er eerder voorom Wintermagi­e dit jaar niet te laten plaatsvind­en. Het Sint-Jorisplein is niet zo’n mooi decor als de Grote Markt. Ent vanwege de pandemie is het toch een groot risico voor de uitbaters, de sponsors en de stad.’

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium