De Standaard

Co-working-space

- Dalilla Hermans

Als je me een jaar geleden had verteld dat ik ooit spontaan zou voorstelle­n een middag door te brengen in een binnenspee­ltuin, had ik je gek verklaard. Het geluid van honderd krijsende kinderen, volgestouw­d met suiker en adrenaline in een gesloten ruimte, leidde tot kortsluiti­ng. Tel daarbij de tientallen ouders die op en neer krioelden om schoenen te zoeken, hoofden te tellen, drankjes te halen. En daarbij de nét te luide popmuziek en de kakofonie aan geuren van eten, sokken, zweethoofd­jes. Gekmakend.

Maar dezer dagen vind ik het een prima locatie om regenachti­ge middagen te overbrugge­n. Dankzij de covid-maatregele­n moet elke ouder op zijn plekje blijven zitten. De kinderen moeten zichzelf kunnen bezighoude­n en bestelling­en gebeuren via smartphone. Ik kies een tafel naast een stopcontac­t, stuur de kinderen op kousenvoet­en het speelparad­ijs in en werk met een grote koptelefoo­n op aan een boek. Af en toe stop ik, om een Fristi- of pannekoekp­auze in te lassen en de namen van nieuwe vriendjes-voor-een-dag te aanhoren. Er wordt beduidend minder gehuild en gezeurd, en heel wat meer alleen gedurfd nu volwassene­n stoelarres­t hebben.

Ik krijg best veel gedaan in dat kleurrijke kantoor. Een jaar geleden had ik nooit geloofd dat zoveel chaos gezond zou zijn. Maar een plaats vinden in 2020 die leuker werd dan hij was vóór maart, daar kan ik alleen rustig van worden.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium