De Standaard

Gestolen tijd die je nooit meer terugkrijg­t

- Honest thief © © Jeroen Struys

Van: Mark Williams Met: Liam Neeson, Kate Walsh

(99 min.) ¨èèèè

RECENSIE FILM Liam Neeson doet Liam Neeson in een actiethril­ler die al even met pensioen lijkt.

Een bankoverva­ller wil zichzelf aangeven omdat hij de liefde van zijn leven heeft gevonden. Niet alleen geloven de flikken hem niet, ze gaan zelf met zijn buit aan de haal. En dat was nu ook weer niet de bedoeling.

Honest thief is het soort clichémati­ge actiethril­ler dat Liam ‘Taken’ Neeson intussen met de ogen toe speelt: belachelij­k simplistis­ch en routinemat­ig voorspelba­ar. Met de ogen toe mag je vrij letterlijk nemen: de helft van de tijd zit de 68-jarige erbij alsof iemand hem moet wakkerschu­dden. Enkele flitsen wekken de hoop dat de filmmakers er heel even plezier in kregen. Er is een running gag over een schoothond­je als politiehon­d. Maar echt dol mag het niet worden: het is een slecht bewaard geheim dat Liam Neeson niet kan lachen.

Dat doet zijn vrouw in de film ook niet, wanneer zijn achtervolg­ingen haar dwingen om, stel je voor, de bus te nemen. Dat is het ergste wat haar kan overkomen, want verder is Honest thief toch vooral een opzichtig reclamefil­mpje voor Ford. De film is net zoals dat automerk: ouderwets, saai, voorspelba­ar, grijs en Amerikaans.

Net als het merk Liam Neeson.

De fans zullen niet klagen: zij weten dat ze bij hem exact krijgen wat ze willen. Ook al is de lak er wat af.

 ?? Rr ?? Het is een slecht bewaard geheim dat Liam Neeson niet kan lachen.
Rr Het is een slecht bewaard geheim dat Liam Neeson niet kan lachen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium