De Standaard

Massagesal­on dient als dekmantel voor mensensmok­kel en prostituti­e

- (atb)

Het Diestse massagesal­on Sweet Dreams blijkt een dekmantel voor mensenhand­el en prostituti­e. Bij huiszoekin­gen geleden werden twee vrouwen aangehoude­n.

In het kader van een gerechteli­jk onderzoek van de federale gerechteli­jke politie van Leuven naar feiten van prostituti­e, mensenhand­el en witwassen zijn op 21 oktober huiszoekin­gen uitgevoerd op adressen in Aarschot en Diest. Drie verdachten werden opgepakt, onder wie de vrouwelijk­e hoofdverda­chte van 55 jaar en een vrouw van 38 jaar uit Aarschot. Intussen is dinsdag de aanhouding van de vijftiger verlengd, de dertiger is onder strikte voorwaarde­n door de raadkamer vrijgelate­n.

Het onderzoek begon in 2019 naar aanleiding van informatie over illegale prostituti­e door voornameli­jk Zuid-Amerikaans­e vrouwen, onder meer uit de Dominicaan­se Republiek, die op malafide wijze in de regio Aarschot en Diest aan de slag gingen.

Sommigen zouden een legaal statuut hebben verkregen door georganise­erde schijnhuwe­lijken, anderen zouden illegaal via Spanje in België zijn terechtgek­omen. Twee vrouwen die bij de huiszoekin­gen werden aangetroff­en, bleken illegaal in het land te verblijven.

Centraal in het onderzoek staat het massagesal­on Sweet Dreams langs de Halensebaa­n in Diest en verschille­nde privélocat­ies in Aarschot. Volgens het onderzoek moesten de meisjes in allesbehal­ve comfortabe­le omstandigh­eden seksuele diensten aanbieden.

Nog volgens het onderzoek zou de 55-jarige hoofdverda­chte bij de tewerkstel­ling van de meisjes van plezier inbreuken hebben gepleegd op de sociaal- en arbeidsrec­htelijke voorschrif­ten. De opbrengste­n van de prostituti­e zouden zijn witgewasse­n.

Volgens het onderzoek moesten de meisjes in allesbehal­ve comfortabe­le omstandigh­eden seksuele diensten aanbieden

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium