De Standaard

Eden Hazard is (op de weg) terug

75 minuten op het veld en zijn allereerst­e Champions League-goal in het wit van Real Madrid. Zagen we woensdagav­ond de allerbeste Eden Hazard? Nee. En toch deed het deugd om hem nog eens te zien lachen en dollen.

- Yanko Beeckman

Het is een tijd van luxeproble­men voor de makers van Belgische kranten. We zijn een kleine twee uur voor onze deadline en aan de aftrap van een cruciale wedstrijd in de Champions League verschijne­n drie Rode Duivels die over de onversnede­n klasse beschikken om zich tot matchwinna­ar te ontpoppen. Aan wie in godsnaam – bij D10S komen we seffens nog even terug – hang je je stuk dan op?

Je hebt Thibaut Courtois, die nooit kijkt op een wereldsave meer of minder. Romelu Lukaku, de laatste weken in bloedvorm bij Inter en de Rode Duivels. En Eden Hazard, de man van wie je hoopt dat hij nu eindelijk ook eens schittert in het shirt van Real Madrid.

Eigenlijk hadden we het enkele uren eerder al kunnen weten. Omstreeks 17.23 uur doen de smartphone­s van de voetbalred­actie gezamenlij­k van ping. Een berichtje van een collega: ‘Diego Maradona is overleden. Ik maak een in memoriam klaar.’ Slik.

In het Stadio Giuseppe Meazza staan een kleine vier uur later 22 voetballer­s in een kring, met in de achtergron­d de beeltenis van een van de grootste voetballer­s aller tijden. Ze houden een minuut stilte. Tussen de kopjes van Real zien we geen Karim Benzema, geen Sergio Ramos, wel Eden Hazard. Van de 22 is hij - met zijn snelle voetjes en zwaartepun­t laag bij de grond - degene die de speelstijl van Pluisje nog het meest benadert. En vooral degene die weet: Maradona bewijs je geen eer met stilte, dat doe je met de voeten.

Minuut 7. Hazard lijkt vast te zitten in een hoekje, ontdoet zich knap van Milan Skriniar en vindt Martin Odegaard aan de rand van de zestien. De Noor tikt de bal tot bij Nacho Fernandez, die in de grote rechthoek wordt neergehaal­d door Nicolo Barella. Strafschop.

Geen Sergio Ramos bij Real Madrid en dus neemt Hazard zijn verdeel Rustig in de rechterond­erhoek. Zijn eerste Champions League-treffer sinds november 2017 en zijn allereerst­e doelpunt op het kampioenen­bal voor de Koninklijk­e. Oef. Eindelijk.

Zagen we in de eerste helft de allerbeste Eden Hazard? Nee, bijlange niet. Wel eentje die voetbalde met goesting en die plezier leek te halen uit het spelletje. Het grootste van de tijd te vinden op links, dan weer even op rechts. Steekballe­tje hier, dribbeltje daar. En dan, plots, uit het niks: een goed schot op de vuisten van Handanovic. En dan dat lachje: já, ik had kunnen passen.

Rood Vidal

Tussendoor werd Real ook nog geholpen door Arturo Vidal. Na contact met Modric en Varane vond de Chileen recht te hebben op een strafschop. Dat wilde hij de scheidsrec­hter duidelijk maken. Iets te luid naar de zin van Anthony Taylor, die hem daarvoor tot twee keer toe bedankte met geel. Rood voor Vidal en een uur met een man minder voor Inter.

Na rust voetbalde Real het zaakje uit op z’n Hazards: niets moet, alles mag. Inter probeerde nog wel, maar toen Zinédine Zidane na een kwartier in de tweede helft zijn team wakker schudde met een dubbele wissel – Odegaard en Maantwoord­elijkheid. riano gingen eruit voor Casemiro en Rodrygo – was de wedstrijd beslist. Lucas Vazquez speelde zich knap vrij op rechts en vond laatstgeno­emde Braziliaan aan de tweede paal. Rodrygo twijfelde niet: 0-2.

Eden Hazard werd een kwartier voor tijd naar de kant gehaald voor Vinicius Junior en de thuisploeg slaagde er tussendoor niet meer in om Thibaut Courtois écht te bedreigen. Real won zo zonder echt door te drukken voor het eerst in zijn geschieden­is op bezoek bij Inter. Een levensbela­ngrijke zege overigens. Met dank aan de driepunter van woensdagav­ond springt Real naar plaats twee in groep B. Inter blijft met twee op twaalf laatste en heeft een mirakel nodig om zich in de twee slotspeeld­agen alsnog te verzekeren van een plaats in de knock-outfase van de Champions League.

Zagen we de allerbeste Eden Hazard? Nee, bijlange niet. Wel eentje die voetbalde met goesting en die plezier leek te halen uit het spelletje

INTER–REAL MADRID ..................................... 02

Doelpunten: 7’ Hazard (str., 01), 59’ Rodrygo (02)

 ?? © Daniele Buffa/photo news ?? Romelu Lukaku staat er verslagen bij: al na zeven minuten opende Eden Hazard (midden, tussen twee ploegmaats), vanop de stip de score.
© Daniele Buffa/photo news Romelu Lukaku staat er verslagen bij: al na zeven minuten opende Eden Hazard (midden, tussen twee ploegmaats), vanop de stip de score.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium