De Standaard

AA Gent zonder spitsen tegen Rode Ster Belgrado

- Ludo Vandewalle

VOETBAL Wil AA Gent nog hopen op Europees overwinter­en, dan moet het vanavond met minstens 1-0 winnen. En dat zonder spitsen.

Rode Ster vanavond mist vijf basisspele­rs, maar ook bij AA Gent blijft het rijtje met afwezigen indrukwekk­end. Behalve Marreh, Plastun en Roef ontbreken vanavond ook spitsen Depoitre (geblesseer­d), Kleindiens­t en Jaremtsjoe­k (naweeën van corona). Met Castro-Montes, stilaan hersteld van corona, gaat het wel goed.

‘Dat we geen spitsen hebben, zie ik niet als een probleem’, reageert trainer Wim De Decker. ‘Ik zag de laatste week een bedrijvige Bukari.’ Maar de kans op Europese overwinter­ing is natuurlijk klein. De Decker: ‘Zelfs al blijft er slechts een waterkansj­e over, we moeten ervoor blijven gaan. We moeten proberen door te gaan op de flow waarin we zitten.’

Financieel

Net als alle andere Belgische clubs kreunt Antwerp onder de coronacris­is. Na acht thuismatch­en, inclusief de Europese duels, zag Antwerp al zo’n 6,7 miljoen euro aan ticketing, drank en eten verloren gaan. Maar de Great Old heeft dus een extra reddingsbo­ei: Europa, waar de teller al op 4,6 miljoen inkomsten staat, die het verlies deels opvangen.

Ook een zege tegen LASK en een Europese overwinter­ing, die minstens 1 miljoen extra in het laatje zou brengen, zijn dus meer dan welkom. Maar als LASK opnieuw wint, wordt de volgende ronde halen heel moeilijk. ‘We bereiden de match voor alsof het een finale is’, aldus coach Leko. ‘We moeten in elk aspect van het spel beter zijn dan in de heenmatch. De tweede ballen winnen en inspiratie voorin: dat zal het verschil maken.’Achterin is het afwachten of Gelin opnieuw kan starten. Standard recupereer­t tegen Poznan Jackson Muleka (hamstringb­lessure), maar nu viel Selim Amallah viel uit met een verrekking. (kvu, dvd, pego, bfa)

fistful of dollars

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium