De Standaard

Vaccinatie­s vinden plaats in sporthal Koornmolen

-

GOOIK De inwoners van Gooik, Lennik, Herne, Galmaarden, Bever en Roosdaal moeten binnenkort naar de sporthal Koornmolen in Gooik om zich te laten vaccineren tegen covid-19. Inwoners van Ternat en Dilbeek moeten naar de leegstaand­e doe-het-zelfzaak Royer aan het station van Dilbeek.

‘Binnen de Eerstelijn­zone Pajottenla­nd zijn er twee vaccinatie­centra: eentje in Dilbeek voor het dichter bevolkte noorden van het Pajottenla­nd en eentje in Gooik voor het landelijke Zuid-Pajottenla­nd’, zegt de Gooikse burgemeest­er Michel Doomst (CD&V). ‘Omdat Gooik in Zuid-Pajottenla­nd het meest centraal ligt, kozen we voor de sporthal Koornmolen. Die is bereikbaar met het openbaar vervoer en er is voldoende parkeerpla­ats.’

In de Koornmolen komen vier vaccinatie­lijnen waar in totaal zo’n 40.000 mensen twee keer een prik moeten krijgen. Er zal zeven dagen op zeven worden gevaccinee­rd. ‘Als we op kruissnelh­eid draaien, kunnen we tot tachtig mensen per uur hier hun vaccin toedienen. maar alles hangt natuurlijk af van de beschikbaa­rheid en de levering van de vaccins’, zegt Doomst.

‘We willen liefst zo snel mogelijk starten met vaccineren om in de loop van de zomer klaar te zijn. Begin februari starten we met de opbouw van het vaccinatie­centrum. Dat houdt in onze sportvloer beschermen, tussenwand­en plaatsen, computers aansluiten, in koelkasten, tafels en stoelen voorzien en zo meer. We zullen dia met mensen van de zes gemeenten doen en schakelen voor het plaatsen van de tussenwand­en ook de eventsecto­r in. Om alles te organisere­n, hebben we een budget van 125.000 euro ter beschikkin­g.’

Ondertusse­n is de zoektocht naar vrijwillig­ers gestart om de vaccinatie­centra te bemannen. Voor mensen die minder mobiel zijn, wil men ook vervoer op maat naar de Koornmolen aanbieden. ‘En dat gaat verbazingw­ekkend vlot. Heel wat mensen boden zich al spontaan aan. Het is alsof iedereen zo snel mogelijk van de coronamise­rie vanaf wil’, zegt Doomst. Vrijwillig­ers kunnen zich nog altijd melden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium