De Standaard

Zet stap opzij na zware kritiek

-

BROADWAY Scott Rudin, een van de machtigste theateren filmproduc­enten, wordt beschuldig­d van zwaar pestgedrag.

‘Na een periode van reflectie heb ik de beslissing genomen om met onmiddelli­jke ingang geen actieve rol meer te spelen in onze Broadway-producties’, stelde Scott Rudin zaterdag in een verklaring, waarin hij zich ook excuseerde voor zijn gedrag. Die mededeling volgde na nieuwe beschuldig­ingen in The Hollywood Reporter. Daarin is sprake van tiranniek gedrag tegenover de medewerker­s op zijn kantoor en zware pesterijen, waaronder zelfs het gooien van een computer.

Rudin is een van de belangrijk­ste producente­n op Broadway, het mekka van het commerciël­e theater in New York. Zijn langstlope­nde musical is Book of mormon. In februari 2022 staat de première gepland van The music man, met in de hoofdrol Hugh Jackman.

De 62-jarige Rudin is ook de producent van West side story van Ivo van Hove en Anne Teresa De Keersmaeke­r, die slechts enkele weken liep toen Broadway in maart 2020 sloot door corona. Rudin had Van Hove met de toneelstuk­ken The crucible en View from the bridge gelanceerd op Broadway, en de Belgische regisseur wist dat Rudin de producent was die zijn nieuwe droom kon waarmaken, zei hij aan deze krant (DS Weekblad 22 februari 2020).

Rudin is ook filmproduc­ent, onder meer van acht Wes Anderson-films en Oscar-winnaars The social network en No country for old men van de gebroeders Coen.

In welke mate hij nog zal meewerken aan zijn producties, is nog niet duidelijk.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium