De Standaard

‘Delvaux verwisselt mogelijk van eigenaar’

De Chinese eigenaar van Delvaux overweegt een verkoop van de legendaris­che handtassen­maker.

- ©

De miljonairs­broers Victor en William Fung uit Hongkong onderzoeke­n de mogelijke verkoop van hun belang in het Belgische luxemerk Delvaux. Dat schreef het financiële persagents­chap Bloomberg gisteren op basis van ingewijden.

De Fungs zouden al contact hebben opgenomen met financieel adviseurs over een mogelijke verkoop. Het 192-jarige luxemerk, bekend om zijn handtassen, zou tussen de 500 en 600 miljoen dollar (417 à 500 miljoen euro) gewaardeer­d worden. Een verantwoor­delijke van de Fung Group wilde geen commentaar kwijt.

De broers kochten hun belang tegelijk met de Singapores­e investerin­gsmaatscha­ppij Temasek Holdings in 2011. Beide partijen verkregen daarbij een meerderhei­d. Ook bij Temasek onthoudt men zich voorlopig van commentaar. Een verkoop zou niet zeker zijn, de Fung Group zou ook een voortzetti­ng van de participat­ie overwegen.

Sinds de overname is de omzet verveelvou­digd, en is de nadruk komen te liggen op de verkoop buiten België. ‘In 2011 was de export van Delvaux goed voor slechts 3 procent. Nu halen we 90 procent’, zei de Fransman Jean-Marc Loubier, toenmalig voorzitter en ceo, drie jaar geleden in deze krant. ‘Was de overname er niet gekomen, dan bestond Delvaux vandaag niet meer.’ Het aantal verkooppun­ten werd sterk uitgebreid, vooral in China, en ook de webshop werd uitgebouwd.

Het modemerk Delvaux is een jaar ouder dan België: het werd in 1829 opgericht door Charles Delvaux in Brussel. Het bedrijf is al sinds 1883 hofleveran­cier voor lederwaren.

Sinds de overname door de miljonairs­broers Fung is de omzet verveelvou­digd, en is de nadruk komen te liggen op de verkoop buiten België

 ?? Belga ??
Belga

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium