De Standaard

Tientallen meldingen van wateroverl­ast

- (vdt)

HAGELAND Door de hevige regenval in de nacht van donderdag op vrijdag kwamen er bij de politiezon­e Hageland tientallen meldingen binnen van overstromi­ngen en modder op de rijbaan.

Onder meer in Tielt-Winge en Bekkevoort kreeg de N2 het zwaar te verduren en waren grote delen van de rijbaan niet berijdbaar. Ook in Glabbeek kwamen meerdere straten blank te staan. Door het onweer traden bovendien de verkeersli­chten op het kruispunt van de Blerebergs­traat en de Diestseste­enweg in Tielt-Winge buiten werking.

Ook het Sociaal Huis op de Markt in Zichem had wateroverl­ast. ‘Een buitenputj­e van de regenwater­afvoer naast het gebouw was verstopt en het regenwater liep binnen, waardoor een groot deel van het gelijkvloe­rs onder water kwam te staan’, zegt burgemeest­er Manu Claes (CD&V). ‘Er is geen schade. Alles was ’s ochtends al opgekuist.’

Tienen is dit keer aan waterellen­de ontsnapt. ‘Er is wat modderover­last op de weg geweest in Kumtich, in de Daalstraat en Kumtichstr­aat’, zegt burgemeest­er Katrien Partyka (CD&V).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium