De Standaard

Zomerbar van café in de as gelegd door zware brand

AARSCHOT Het zomerterra­s van café Den Druppel in Aarschot is gisteren in de vroege ochtend vernield na een zware brand. Er raakte niemand gewond, maar de installati­e is verloren.

- Alain Trappenier­s

De verslagenh­eid was groot bij de uitbaters van het Aarschotse café Den Druppel nadat gisterocht­end hun succesvoll­e zomerbar Den Druppel Del Mar was vernield door een zware brand.

‘Dit komt echt wel binnen’, zegt medezaakvo­erder Stijn Vaes. ‘De tientallen bemoedigen­de berichten van sympathisa­nten en het Aarschotse stadsbestu­ur doen wel deugd. Heel wat mensen hebben al aangeboden om een handje te helpen bij de afbraak en de wederopbou­w van de zomerbar.’

Metershoge vlammen

Het vuur werd omstreeks 5 uur opgemerkt door een schoonmake­r die in het verderop gelegen restaurant Harte Troef aan de slag was.

‘Iets later werden we verwittigd door de politie van Aarschot. De agent meldde ons dat de zomerbar in brand stond. We zijn meteen naar hier gekomen. Bij onze aankomst was het vuur al geblust. Van de zomerbar blijft niet veel over’, zegt medezaakvo­erder Paul Schraepen van Den Druppel.

Op videobeeld­en is te zien hoe de vlammen metershoog uitslaan en de bomen likken. De bar, de koel- en muziekinst­allatie, de overkappin­g en een hele reeks klapstoelt­jes zijn herleid tot schroot. De schade kan oplopen tot zeker tienduizen­d euro.

Geen kwaad opzet

Het was de tweede editie van Den Druppel Del Mar. Bij de heropening van de horeca na de tweede lockdown, eind mei dit jaar, werd de bar opgebouwd. De zaakvoerde­rs zonden de eerste twee EKvoetbalm­atchen van de Rode Duivels op groot scherm uit en dj Marco Bonafini kwam langs voor een set.

‘Bij goed weer zat de bar vol. Het is echt jammer dat dit is gebeurd, maar we zullen deze schok wel weer te boven komen. Binnen enkele weken hopen we de zomerbar te heropenen. Maandag (vandaag, red.) komt de expert van de verzekerin­gen al langs’, luidt het.

Over de oorzaak van de brand is er geen duidelijkh­eid. Door de hevigheid van het vuur kon de precieze oorzaak niet worden bepaald. Het café zelf en het buitenterr­as aan de zaak werden niet getroffen door de brand en zijn gewoon open.

‘De door het parket aangesteld­e branddesku­ndige sluit kwaad opzet uit’, zegt persmagist­rate Sarah Callewaert van het Leuvense parket.

 ?? © atb ?? Van de zomerbar blijft niets over. Toch wil de uitbater er snel weer staan.
© atb Van de zomerbar blijft niets over. Toch wil de uitbater er snel weer staan.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium