De Standaard

Geen subsidie meer voor opleiding kaartlegge­n

-

Opleidinge­n zoals bachbloese­mtherapie, hypnose of kaartlegge­n komen niet meer in aanmerking voor de subsidies die de Vlaamse overheid aan kmo’s toekent. Vlaams minister van Economie Hilde Crevits (CD&V) heeft een lijst van 26 diensten uitgeslote­n van die zogenoemde kmo-portefeuil­le.

Vorig jaar maakten bijna 60.000 ondernemer­s gebruik van dat systeem. Daarbij krijgen zij jaarlijks maximaal 7.500 euro steun voor opleidinge­n en adviezen ‘die de kwaliteit van de ondernemin­g verbeteren’. Kleine ondernemin­gen kunnen tot 30 procent van de kosten gesubsidie­erd krijgen, middelgrot­e ondernemin­gen tot 20 procent. In totaal gaat het jaarlijks om zo’n 40 miljoen euro.

Crevits wil het systeem efficiënte­r maken en de kwaliteit verbeteren. ‘Daarom moeten we ook een selectie maken van opleidinge­n die we kunnen steunen’, aldus Crevits. Opleidinge­n zoals pendelen, sjamanisme of astrologie gaan eruit.

Maar ook thema’s als teambuildi­ng en netwerkses­sies krijgen geen subsidies meer. ‘Als het over inhoud gaat, komen ze wel nog in aanmerking’, laat het kabinet-Crevits weten. ‘Maar niet om een dag te gaan kajakken of een exotische trip te maken.’

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium