De Standaard

Disney+-experiment met Black Widow werpt vruchten af

- ©

FILM De Marvelfilm Black Widow, met Scarlett Johansson als superspion, heeft er een sterk openingswe­ekend op zitten. De film breekt het record van F9: The fast saga, dat nog maar dateert van vorige maand. Black Widow bracht 80 miljoen dollar op in de Amerikaans­e bioscopen en bijna evenveel in buitenland­se zalen, maar, opvallend, ook nog eens 60 miljoen dollar via Disney+. Abonnees van het streamingp­latform van Disney konden de film tegelijk met de bioscoopre­lease bekijken als ze (boven op hun maandelijk­se abonnement) 22 euro betaalden. Disney probeerde dat model al uit met onder meer

Mulan en Cruella, maar het is voor het eerst dat het cijfers bekendmaak­t over de digitale verkoop.

Die cijfers tonen aan dat zo’n digitale verkoop een succesvoll­e bioscoopca­rrière niet in de weg hoeft te staan. Vanaf 6 oktober kunnen Disney+-abonnees de film bekijken zonder bij te betalen.

De volgende Marvelfilm, ShangChi and the ten rings, zal exclusief in filmzalen worden uitgebrach­t, maar slechts voor 45 dagen. Warner Bros.-films worden in 2021 tegelijk uitgebrach­t in zalen en op de streamingd­ienst HBO Max, maar vanaf 2022 kiest Warner weer exclusief voor de zalen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium