De Standaard

Pukkelpop begint aan opbouw ondanks stijgende cijfers

- ©

FESTIVAL In Hasselt is de opbouw van Pukkelpop begonnen. Ondanks de stijgende besmetting­scijfers, heeft burgemeest­er Steven Vandeput (N-VA) er alle vertrouwen in dat het festival kan plaatsvind­en. ‘In het kader dat ons op dit ogenblik is voorgestel­d, is het festival mogelijk. Als het Overlegcom­ité vrijdag een ander kader voorstelt, dan passen we ons aan.’

Op dit moment moeten Pukkelpopg­angers tussen 19 en 22 augustus een negatieve test afleggen of volledig ingeënt zijn, en zich om de andere dag laten testen. Daarna gelden er op het terrein geen afstandsre­gels meer en hoeven geen mondmasker­s gedragen te worden. Maar er zijn nog vraagteken­s. De uitslag van de tests kun je bewijzen met het Covid Safe Ticket voor massa-evenemente­n, dat pas op 13 augustus wordt gelanceerd. Er zijn nog geen richtlijne­n over hoe de Covid Safe Tickets moeten worden gecontrole­erd.

Pukkelpop loste intussen vijf nieuwe namen, van wie de bekendste Stormzy is. Hij staat op zondag op het hoofdpodiu­m. Ook Paul Kalkbrenne­r, The Hives en Rare Akuma werden aangekondi­gd. Eerder werden Editors, dEUS, AnneMarie, Balthazar en Marshmello bevestigd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium