De Standaard

Federer en Goffin niet naar Tokio

-

TENNIS De tenniselit­e geeft massaal forfait voor de Olympische Spelen.

Roger Federer kwam na zijn pijnlijke uitschakel­ing niet alleen mentaal gehavend uit Wimbledon. De tiendaagse in Londen heeft hem weer last bezorgd aan de knie, het gewricht waaraan hij vorig jaar twee keer geopereerd werd. Hij gaat niet naar Tokio, zelfs de belangen van zijn Japanse sponsor Uniqlo, met wie hij in 2018 een tienjarig contract ter waarde van 300 miljoen dollar onderteken­de, konden hem niet tot een overtocht bewegen.

Door blessures en/of covidzorge­n moet het tennis in Tokio het ook redden zonder andere grand slam-primussen als Simona Halep, Sofia Kenin, Bianca Andreescu, Stan Wawrinka, Rafael Nadal, Serena Williams en Dominic Thiem. De organisato­ren hopen nu vooral dat Novak Djokovic aan boord komt.

David Goffin is dan weer onvoldoend­e opgeknapt van de enkelbless­ure die hij op 14 juni in Halle opliep. De 30-jarige Luikenaar heeft sindsdien nog niet voluit kunnen trainen. Hij hoopt midden augustus te hernemen op de Amerikaans­e hardcourtb­anen. Dat Goffin afzegt voor Tokio is geen verrassing. Door de blessure moest hij eerder al Wimbledon laten schieten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium