De Standaard

de kleine parade

-

Matt Damon gokte naast 120 miljoen

Matt Damon vertelt in Entertainm­ent Weekly dat hij de hoofdrol in Avatar heeft geweigerd. Dat lijkt nu een vreemde beslissing, maar Avatar was, met zijn motioncapt­uretechnie­k, zowel een dure film als een experiment. Regisseur James Cameron bood hem 10 procent van de winst aan; meestal ligt de gage van de acteur dan laag.

Damon, die toen de ster was van de goedlopend­e Jason Bourne-films, weigerde. Niemand had kunnen voorspelle­n dat Avatar 1,2 miljard dollar winst zou maken – dat is zonder de inkomsten van dit jaar, want de film loopt weer in Chinese bioscopen. Dat zou Damon dus 120 miljoen dollar rijker hebben gemaakt. ‘Nooit wees een acteur meer geld af’, zegt Damon.

Borat wil niet weten van reclamegel­d

Sacha Baron Cohen sleept Solar Sustainabl­e Cannabis voor de rechter. Dat bedrijf verkoopt cannabis, wat in sommige Amerikaans­e staten legaal is. Maar Baron Cohen kon er niet mee lachen dat zijn typetje Borat en diens catchphras­e ‘It’s nice!’ zomaar op reclamebor­den werden gebruikt. Hij eist een schadeverg­oeding van 7,6 miljoen euro.

Het is hem niet om geld te doen, zegt zijn advocaat. ‘Het gebruik van zijn creatie Borat kan mijnheer Baron Cohens geloofwaar­digheid als acteur en sociaal activist aantasten.’ Blijkbaar sloeg de acteur om die reden ook een campagne voor een automerk af, die hem

3,4 miljoen euro had opgeleverd. Maar hij heeft een bijkomend probleem met cannabis: ‘Mijnheer Baron Cohen heeft nooit cannabis gebruikt en gelooft niet dat er gezonde cannabis bestaat, zoals het bord beweert.’

Paris Hilton leert koken voor Netflix

Paris Hilton werkt dan weer aan een kookprogra­mma voor Netflix dat Cooking with Paris gaat heten. Die titel is niet bijzonder origineel, maar wel voldoende vaag, want Hilton kan niet koken. Dat zullen de gasten moeten doen die ze elke aflevering uitnodigt.

Niet alleen betaalt Netflix haar als bedenker, producer en ster van de serie, die dient ook als springplan­k voor een comeback. Voor een andere zender plant Hilton Paris in love, een realityree­ks over haar op handen staande huwelijk.

 ?? Afp ?? Borat als cannabisve­rkoper? Nee, bedankt!
Afp Borat als cannabisve­rkoper? Nee, bedankt!

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium