De Standaard

de kleine parade

-

Oprah een Emmy?

Oprah heeft een Emmy-nominatie op zak voor haar interview met prins Harry en zijn echtgenote Meghan Markle. Het is genomineer­d in de categorie ‘Outstandin­g hosted nonfiction special’.

De bekentenis­sen van de hertog en hertogin van Sussex waren een bommetje onder de Britse koninklijk­e familie, die door het paar beschuldig­d werd van ‘latent racisme’, wat de familie met klem ontkende.

Wat er zich nu precies binnen de muren van het paleis afspeelde, zal waarschijn­lijk geen buitenstaa­nder ooit weten. Maar als Oprah de prijs wint en even theatraal reageert als ze gewoon is, dan weten we nu al wie die avond de show zal stelen.

Lea Seydoux nu al prijs

Voor de Franse actrice Lea Seydoux is Cannes afgelopen nog voor de ster ter plaatse was. De Française testte positief op corona en zit in quarantain­e. De actrice zou nochtans alomtegenw­oordig zijn op de Franse hoogmis van de cinema. Drie films waarin de actrice meespeelt, werden genomineer­d. Of er daar eentje van in de prijzen valt, is afwachten, maar Seydoux zal er niet bij zijn om het te vieren.

Gelukkig was de actrice volledig gevaccinee­rd, en heeft ze dus geen ernstige symptomen. ‘In gedachten ben ik bij jullie’, verklaarde ze in een statement.

Geen prijs, wel een nalatensch­ap

Amerikaans model en presentatr­ice Tyra Banks ziet het groots. Ze spiegelt zich naar eigen zeggen aan Walt Disney. ‘Wat hij heeft verwezenli­jkt is vandaag nog steeds relevant. Dat wil ik ook, een nalatensch­ap’, zei Banks aan het magazine Variety.

Daarvoor bedacht de presentatr­ice en producer van America’s next topmodel een ingenieus plan. Ze brengt haar eigen merk van ijsjes op de markt. Het zal ‘Smize’ genoemd worden, naar de term die Banks zelf bedacht tijdens America’s next topmodel.

Voor de iets minder grote fans van de serie: Banks beschrijft het als ‘lachen met je ogen’. In realiteit lijkt ze haar ogen vooral wat toe te knijpen. Ook de namen voor de zeven smaken heeft ze al bedacht. Zo komt er ‘The Best Vanilla I Ever Had’, ‘Cookie Caramel Queen’ en ‘Chocolate Barbeque’. Als dat geen succes zal worden!

 ?? © afp ?? Lea Seydoux, twee jaar geleden in Cannes.
© afp Lea Seydoux, twee jaar geleden in Cannes.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium