De Standaard

In Pepinster zijn minstens 1.000 mensen dakloos

-

WATERSNOOD Terwijl reddingswe­rkers het puin blijven doorzoeken, moeten in Pepinster minstens duizend mensen op zoek naar een ander onderkomen.

Tijdens het weekend bleven hulptroepe­n in Pepinster en op andere getroffen plekken op zoek gaan naar slachtoffe­rs van de watersnood. Ook vandaag gaat die zoektocht verder. De burgemeest­er van Pepinster, Philippe Goffin (MR), verklaarde dat zeker duizend mensen in de gemeente geen onderkomen meer hebben.

De doorzoekin­gen van het puin en wat rest van huizen verlopen erg moeizaam. ‘We moeten voorzichti­g zijn bij elke stap die we zetten’, zei Olivier Giust, de brandweero­fficier die de reddingsop­eratie in het gebied coördineer­t, aan de RTBF. Het terrein is bijzonder instabiel, het risico op verdere instorting­en is groot.

In Wallonië zaten zondag in de late namiddag nog bijna 5.000 gezinnen zonder drinkbaar water. Er zullen vanaf vandaag wel weer treinen rijden op de grote Waalse spoorlijne­n, zoals Luik-Namen en Namen-Charleroi. De laatste indienstst­ellingen zijn op 30 augustus gepland, met de lijnen Luik-Verviers en Pepinster-Spa.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium