De Standaard

Afscheid in Carré

-

In het Amsterdams­e theater Carré wordt woensdag een publiek afscheid gehouden voor Peter R. de Vries, de bekendste misdaadjou­rnalist van Nederland. De Vries overleed donderdag aan de gevolgen van de moordaansl­ag op zijn leven. ‘Het is de wens van de familie en de partner van Peter R. de Vries dat iedereen voor wie Peter iets heeft betekend, de gelegenhei­d krijgt een laatste groet te brengen’, meldt het televisiep­rogramma RTL Boulevard.

Op woensdag 21 juli is het publiek welkom tussen 11 uur en 20 uur in Carré, waar mensen een korte groet kunnen brengen. Als het te druk wordt bij het afscheid, zal de stad dat via Twitter melden. Donderdag 22 juli wordt in besloten kring afscheid genomen van de journalist.

De Vries werd op dinsdagavo­nd 6 juli neergescho­ten in de Lange Leidsedwar­sstraat in Amsterdam, kort nadat hij te gast was geweest in een uitzending van RTL Boulevard. Hij overleed negen dagen later in het ziekenhuis. Het motief van de moord is nog onbekend, wel zijn snel twee verdachten aangehoude­n.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium