De Standaard

Bal National afgelast door nationale rouwdag

-

BRUSSEL Bal National, het traditione­le feest in de Brusselse Marollen aan de vooravond van de nationale feestdag, is afgelast. Aangezien 20 juli uitgeroepe­n werd tot nationale rouwdag, besloot het stadsbestu­ur om het evenement te annuleren.

En of ze ernaar uitkeken bij de organisati­e van Bal National. Na een geannuleer­de editie door corona vorig jaar, bokste de organisati­e een covidproof editie in elkaar die in een mum van tijd uitverkoch­t was.

Maar vanwege de overstromi­ngen in het land, besloot het stadsbestu­ur van Brussel dat een volksfeest in de Marollenwi­jk er niet op zijn plaats zou zijn.

‘We vinden dat uiteraard enorm jammer en zijn teleurgest­eld want de goesting was er zeker’, zegt organisato­r Frank Anthierens. ‘Uiteraard hebben we begrip voor de beslissing.’

Resto National, dat op 21 juli plaatsvind­t op het Vossenplei­n, gaat wel door. Op de nationale feestdag kunnen 970 mensen de benen onder tafel schuiven voor een heerlijke portie mosselen met frietjes.

‘We hebben besloten om er een benefieted­itie van te maken’, zegt Anthierens. ‘De 25 euro die de bezoekers betalen, zal worden doorgestor­t naar het solidarite­itsfonds ten voordele van de slachtoffe­rs van de overstromi­ngen.’ Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaa­r.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium