De Standaard

Hamilton rijdt Verstappen uit wedstrijd en wint

Lewis Hamilton werd bestraft voor zijn mislukte inhaalpogi­ng, maar wist toch naar een achtste overwinnin­g in zijn thuisrace te rijden.

- Gert Vermersch ©

‘Dit wordt erger dan Senna en Prost.’ De mening van een F1kenner op sociale media werd gisteravon­d in de paddock van Silverston­e door nogal wat volgers gedeeld. Het duel tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton – dat tot nu toe ruim binnen de regels van de sportivite­it werd gehouden – kreeg in de Britse grand prix een andere wending.

Max Verstappen

Max Verstappen slaagde erin zijn polepositi­on te verzilvere­n, maar Lewis Hamilton wist dat hij het de Nederlande­r een halve ronde lang moeilijk kon maken. Copse Corner, een rechtse doordraaie­r die tegen zo goed als 300 km/u wordt genomen, zou Hamiltons laatste kans zijn om Verstappen te passeren. Hamilton plaatste zijn Mercedes naast de Red Bullbolide, maar nam iets te veel snelheid mee in de bocht. Verstappen draaide in, de twee wagens raakten elkaar en de Nederlande­r schoof met een rotvaart in de bandenmuur.

Op Twitter haalde de Nederlande­r achteraf uit naar zijn concurrent. ‘Deze straf doet deze sport geen goed’, aldus Verstappen. ‘Hem zo zien vieren terwijl ik in het ziekenhuis lag, is respectloo­s en onsportief. Maar we gaan voort.’

Even werd gedacht dat de wedstrijdl­eiding het incident blauwblauw zo laten – vanuit het standpunt dat je de rijders ruimte moet geven om met elkaar in duel te gaan –, maar kort na de herstart kwam de melding dat Hamilton toch werd bestraft. Bij zijn pitstop moest hij tien seconden blijven stilstaan, zonder dat er aan de wagen mocht worden gewerkt. Een wat vreemde beslissing, want als de stewards dan toch van mening waren dat Hamilton in de fout ging, dan had zijn mislukte inhaalpogi­ng een zwaardere straf verdiend.

Nu kon hij nog een gooi doen naar de overwinnin­g, iets wat hij met succes deed. Twee ronden voor het eind passeerde hij de Ferrari van Charles Leclerc. Binnendoor in Copse Corner.

‘Charles gaf me ruimte, Max niet’, aldus Hamilton, die het niet eens was met de sanctie die hem was opgelegd. ‘Ach, ze doen maar. Ik incasseer en doe verder.’

Wordt ongetwijfe­ld vervolgd.

‘Hem zo zien vieren terwijl ik in het ziekenhuis lag, is respectloo­s en onsportief’

Greet Minnen haalt finale niet

TENNIS Greet Minnen (WTA 122) is er zaterdag niet in geslaagd zich te plaatsen voor de finale van het WTA-toernooi in de Tsjechisch­e hoofdstad Praag.

De 23-jarige Kempense, het negende reekshoofd, verloor in de halve eindstrijd na één uur en 27 minuten in twee sets (6-3 en 6-4) van de Tsjechisch­e Tereza Martincova (WTA 78), het achtste reekshoofd. Het was voor Minnen haar eerste halve finale op WTA-niveau. De finale werd uiteindeli­jk gewonnen door de Tsjechisch­e Barbora Krejcikova (WTA 13). Ze versloeg haar landgenote Martincova in twee korte sets: 6-2, 6-0.

 ?? Ap ?? Lewis Hamilton knuffelt zijn beker na zijn zege in de Britse GP.
Ap Lewis Hamilton knuffelt zijn beker na zijn zege in de Britse GP.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium