De Standaard

‘Bij ons zit niemand voor tv’

- ©

Veel mensen vragen haar hoe ze het allemaal voor elkaar krijgt. ‘Gewoon doen!’, zegt Cynthia Geenen. Ze woont in het Limburgse Kozen, waar ze een paardenfok­kerij heeft en een zorgboerde­rij runt. Ze heeft acht kinderen, van wie vijf pleegkinde­ren, vangt jongeren op die aan een time-out toe zijn en biedt hippothera­pie aan voor mensen met een beperking. Dat alles combineert ze met de zorg voor haar 15-jarige dochter Anke, die een zware handicap heeft en volledig zorgafhank­elijk is.

‘De jongeren die bij ons in dagbestedi­ng komen, helpen bij de hippothera­pie voor mensen met een beperking. Het doet hen goed om zich nuttig te voelen. Ze luchten soms hun hart bij mij. We zijn altijd buiten bezig, of in de stallen. Bij ons zit niemand voor de tv of de pc, er is altijd wat te doen. Ook Anke is er vaak bij, in haar rolstoel. Het is dankzij de jobs die ik doe, dat ik voor haar kan zorgen.’

Helaas heeft Geenen geen vergunning gekregen voor haar fokkerij. Ze is daarom op zoek naar een andere woonst, met voldoende grond erbij. ‘Het is jammer, want we hebben bijgebouwd voor Anke. Ik kan mijn werk niet scheiden van mijn woning, want dan kan ik niet voor haar zorgen.’ Geenen werd genomineer­d door een vriendin.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium