De Standaard

Gemeentera­ad Meise keurt nieuw circulatie­plan goed

-

MEISE Een nieuw circulatie­plan moet de leefbaarhe­id in het centrum van Meise verbeteren. Het plan is nu met aanpassing­en goedgekeur­d.

‘De verkeersle­efbaarheid in het centrum van Meise gaat al jaren achteruit’, zegt schepen van Mobiliteit Marie-Jeanne Thaelemans (Samen Anders). ‘Rond de scholen zijn er onveilige situaties en smalle straten frustreren bewoners. Het circulatie­plan moet dat verhelpen. Doorgaand verkeer leiden we om langs de Nieuwelaan, opdat de Brusselses­teenweg een straat wordt voor plaatselij­k verkeer.’

In het centrum wordt de zone 30 uitgebreid tot de hele Brusselses­teenweg. In de straten rond de markt komt een woonerf, waar voetganger­s de volledige breedte van de weg mogen gebruiken, daarrond fietsstrat­en. Aan het noordelijk­e deel van de Brusselses­teenweg komt een fietssugge­stiestrook, aan het zuidelijke deel komen fietspaden.

Voorts komt er in de Beaufforts­traat een permanente knip. ‘Tijdens de ochtendspi­ts op schooldage­n en bij markten komt er een bijkomende knip om verkeersst­romen te weren. Dit met een verzinkbar­e paal, waardoor wagens in de Boechtstra­at niet links kunnen afslaan. In de Blauwenber­g en een deel van de Krogstraat voeren we eenrichtin­gsverkeer in’, besluit Thaelemans.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium