De Standaard

Extreemrec­htse politicus schiet Marokkaan dood in Italië

- (belga)

VUURWAPEN Een lokale politicus van Lega had een wapen bij zich dat afging tijdens een straatgeve­cht.

Massimo Adriatici, een politicus van de extreemrec­htse partij Lega, heeft een Marokkaans­e man doodgescho­ten tijdens een straatgeve­cht. Het incident gebeurde in de Noord-Italiaanse stad Voghera.

Het slachtoffe­r, dat werd geraakt in de borst, is een 39-jarige Marokkaan. Volgens lokale media viel hij een vrouw lastig buiten aan een bar, toen Adriatici – onder meer voormalig commandant bij de politie en gemeentera­adslid in Voghera – tussenbeid­e kwam. De lokale politicus die een pistool bij zich had, belde uiteindeli­jk de politie, waarna de Marokkaans­e man hem naar verluidt was beginnen te duwen. Volgens Adriatici ging zijn wapen af toen hij op de grond viel.

De politicus is onder huisarrest geplaatst. Tegen hem is een onderzoek geopend wegens ‘buitenspor­ige verdedigin­g’, schrijft het Italiaanse persagents­chap Ansa op basis van bronnen dicht bij het onderzoek.

Volgens de Lega-topman Matteo Salvini – de voormalige minister van Binnenland­se Zaken – is Adriatici ‘het slachtoffe­r van een agressie’ en handelde hij uit ‘zelfverded­iging’, zei hij op Facebook. ‘Hij reageerde per ongeluk met een schot dat spijtig genoeg een vreemdelin­g heeft gedood.’

Alan Ferrari, senator van de sociaaldem­ocratische Partito Democratic­o en een politicus uit de regio, riep Salvini meteen op om de feiten te veroordele­n. ‘In een beschaafd en democratis­ch land schiet een gemeentera­adslid niet op een persoon’, zei hij.

‘In een beschaafd land schiet een politicus niet op een persoon’

Alan Ferrari Partito Democratic­o

 ?? © ?? Massimo Adriatici. zuma press
© Massimo Adriatici. zuma press

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium