De Standaard

CNN investeert fors in ‘CNN+’

- (dod) Dominique Deckmyn

STREAMING Aan de brainstorm over de naam van zijn nieuwe streamingd­ienst heeft nieuwszend­er CNN niet te veel geld besteed: Het wordt ‘CNN+’. Voor de rest worden kosten nog moeite gespaard.

CNN neemt honderden journalist­en in dienst en ontwikkelt tientallen nieuwe programma’s voor CNN+, dat begin 2022 op de markt komt. Er zal een maandelijk­s abonnement moeten worden betaald, maar hoeveel dat zal bedragen is nog niet bekendgema­akt. De meeste huidige streaminga­anbieders zetten weinig of niet in op nieuws, al heeft het bij ons niet beschikbar­e Peacock wel live nieuwsuitz­endingen.

Dagelijks zullen 8 tot 12 uur live programma’s worden gemaakt. Die zullen niet overlappen met de 24/24 nieuwsuitz­endingen van CNN zelf. Wel zal het abonnement toegang geven tot oudere programma’s van de nieuwszend­er, zoals de series van Anthony Bourdain.

CNN maakt deel uit van WarnerMedi­a. Dat bedrijf staat op het punt te fuseren met Discovery. Het fusiebedri­jf zal dus beschikken over minstens drie afzonderli­jke streamingd­iensten: de bestaande HBO Max en Discovery+ en het nieuwe CNN+. Er wordt al gespeculee­rd dat een aantal diensten vroeg of laat als bundel zullen worden aangeboden. Dat CNN een afzonderli­jke streamingd­ienst opzet die volledig losstaat van de huidige zender, kan te maken hebben met bestaande contracten. Nu krijgt CNN namelijk een flink deel van zijn inkomsten van kabelbedri­jven die de nieuwszend­er aanbieden als deel van zenderbund­els. Die inkomsten wil het wellicht niet op het spel zetten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium