De Standaard

Club Brugge heeft meer geld dan spelers

Vandaag trappen RC Genk en Standard de Jupiler Pro League alweer op gang. Club Brugge behaalde de vorige twee seizoenen de titel en is opnieuw topfavorie­t – maar de lat ligt hoger.

- Bart Lagae

Kampioen worden is al lang geen doel meer voor Club Brugge. De echte ambitie ligt internatio­naal met de lat op de 1/8ste finales van de Champions League. Om daar te raken, moet Club vooral in spelers investeren. Aan de vooravond van de competitie blijft het wachten op een nieuwe transfer.

Club zit wel op een berg geld. Het Amerikaans­e investerin­gsfonds Orkila Capital nam voor 30 miljoen euro aan aandelen over en investeerd­e nog eens 20 miljoen cash. Daarnaast wist Club deze week Kossounou te verkopen aan Leverkusen voor een bedrag dat met bonussen kan oplopen tot bijna 30 miljoen – goed voor een clubrecord.

De eerste prioriteit­en zijn het aantrekken van een vervanger van Kossounou en een nieuwe linksback. Club nam opnieuw afscheid van Denswil, terwijl Ricca en Sobol niet op hetzelfde hoge niveau acteerden als Mata op rechts. Philippe Clement koos in de Supercup voor een 4-2-2-2. Benieuwd of hij op dat elan doorgaat.

Aanvallend moet Club zich wapenen voor een mogelijk vertrek van Lang en/of De Ketelaere. Dat Antwerp-voorzitter Gheysens Standard-winger Balikwisha wegkaapte, was een streep door de rekening. Club gaat op zoek naar nieuwe jonge profielen, die met een mooie meerwaarde kunnen worden verkocht.

Voorin moet blijken hoelang

Club wil doorgaan met Bas Dost. Het contract van de 32-jarige spits loopt af in de zomer van 2022. Qua goals en profession­alisme is zijn transfer een succes, maar stiekem droomt blauw-zwart van een nieuwe Wesley.

Algemeen manager Vincent Mannaert heeft nog een maand en een week om Champions Leaguekwal­iteit naar het oefencentr­um in Westkapell­e te lokken.

Het Amerikaans­e investerin­gsfonds Orkila Capital nam voor 30 miljoen euro aan aandelen over en investeerd­e 20 miljoen cash. Ook Kossounou werd verkocht voor een recordbedr­ag

 ?? belga ?? Voorin moet blijken hoelang Club wil doorgaan met Dost. Zijn contract loopt af in de zomer van 2022.
belga Voorin moet blijken hoelang Club wil doorgaan met Dost. Zijn contract loopt af in de zomer van 2022.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium