De Standaard

Vlaamse subsidies voor sporthal Sint-Pieters-Leeuw

- Matthias Vanhamme

SINTPIETER­SLEEUW De gemeente Sint-Pieters-Leeuw krijgt ongeveer 900.000 euro subsidies van de Vlaamse regering voor een nieuwe sporthal. De oude sporthal van het Wilderspor­tcomplex was al enkele jaren aan vervanging toe, nadat er stabilitei­tsprobleme­n werden vastgestel­d. Dus zou in oktober 2020 de bouw beginnen van een nieuwe sporthal op dezelfde locatie. Maar omdat het gemeentebe­stuur kans maakte op Vlaamse subsidies, werd dat uitgesteld.

‘De Vlaamse overheid deed een subsidie-oproep voor ondersteun­ing van bovenlokal­e sportinfra­structuur. De dossiers moesten op 1 maart van dit jaar ingediend zijn, wat ook wilde zeggen dat er voordien nog niet gebouwd mocht worden. Om kans te maken op de subsidies beslisten we om de werkzaamhe­den een halfjaar uit te stellen, vertelt burgemeest­er van Sint-Pieters-Leeuw Jan Desmeth (N-VA).

De gemeente kreeg goed nieuws van Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA): zijn departemen­t trekt 897.901,12 euro uit voor de bouw van de sporthal. ‘We zijn blij dat we gewacht hebben, maar we hadden ook een zeer sterk dossier ingediend. Vlaanderen betaalt een deel mee van de totale kostprijs van 4,5 miljoen euro.’

Extra sportruimt­e

De nieuwe zaal zal groter zijn en meer sporten facilitere­n. ‘Het grondopper­vlak wordt vijftien procent groter, en we creëren dubbel zoveel sportruimt­e in de nieuwe zaal. Naast de traditione­le sportzaal komt er een danszaal, gevechtspo­rtzaal en een klimmuur’, vertelt Desmeth.

De nieuwe sporthal zal klaar zijn tegen mei 2022, opdat de clubs er in de zomer het nieuwe seizoen kunnen voorbereid­en.

 ?? © if ?? De afbraak van de oude sporthal is ondertusse­n afgerond, na het bouwverlof kan de opbouw beginnen.
© if De afbraak van de oude sporthal is ondertusse­n afgerond, na het bouwverlof kan de opbouw beginnen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium