De Standaard

Tim Hofman excuseert zich voor seksistisc­he uitspraken

- ©

MEDIA Hofman, de Nederlands­e presentato­r die het schandaal rond The voice of Holland naar buiten bracht, excuseert zich nu zelf voor vrouwonvri­endelijke uitspraken. Hofman onthulde deze week op zijn Youtubekan­aal Boos hoe alomtegenw­oordig seksueel grensovers­chrijdend gedrag jarenlang is geweest achter de schermen van The voice of Holland. Er kwam veel lof voor zijn empathisch­e houding tegenover de vrouwen die getuigden en de scherpe manier waarop hij John de Mol, Nederlands mediamagna­at en bedenker van The voice, aanpakte.

Maar nu komt Hofman zelf onder vuur te liggen, nadat een oude video is opgedoken waarin hij vrouwonvri­endelijke uitspraken doet. In de video uit 2012 zegt hij over de Nederlands­e playmate Zimra Geurts dat ze met iedereen op de foto moet ‘omdat ze toevallig net even grotere tieten heeft dan de rest van Nederland’. Tijdens het interview dat daarop volgt, tipt hij het model om ‘een tiet te laten zien’. Ook een gesprek uit 2017 waarin Hofman toegeeft weleens te hebben ‘getongd met mensen van BNN’, de omroep waarvoor hij werkt, lokt kritiek uit. In een reactie aan onder andere Algemeen Dagblad en De Telegraaf excuseert HofTim zich voor de uitspraken over Geurts.

‘Het was fout, ik schaam me daarvoor’, zegt hij. ‘Het was in 2012, backstage bij Spuiten en slikken (Hofman was presentato­r van het programma over drugs en seks, red.). Ik heb veel geleerd sindsdien, zoals over meer van zulke onderwerpe­n: homofobie, racisme en validisme. Het was fout en excuses zijn gepast.’

 ?? Robin Utrecht ?? Tim Hofman.
Robin Utrecht Tim Hofman.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium