De Standaard

Financiële voltreffer voor Thomas Pieters

Thomas Pieters (29) behaalde in Abu Dhabi de voorlopig mooiste zege in zijn carrière. Hij stijgt naar de 31ste plaats op de wereldrang­lijst en haalt een cheque van zo’n 1,175 miljoen euro binnen.

-

Voor Pieters is het zijn zesde eindzege op de European Tour, die dit seizoen is omgedoopt tot de DP World Tour, het niveau net onder de vier majors. In Abu Dhabi waren de beste Europeanen aanwezig, aangevuld met de Amerikaans­e topper Collin Morikawa. Met een slotronde van 72 slagen hield Pieters de Spanjaard Rafael Cabrera Bello en de Indiër Shubhankar Sharma één slag achter zich.

Sportief komen Pieters’ vierde plaats op de Masters 2017 en zijn deelname aan de Ryder Cup 2016 in de buurt, maar financieel overtroeft zijn zege in Abu Dhabi alles wat eraan voorafging. Sterker: geen enkele Belgische golfer incasseerd­e ooit een vettere cheque dan deze 1,175 miljoen euro. De vorige grootverdi­ener was Thomas Detry, die 572.059 euro opstreek na zijn tweede plaats op de Scottish Open 2021. Pieters haalde ooit 449.317 euro binnen door zijn vierde plaats op de Masters 2017.

Creatief

‘Ik had de hele dag de controle op de bal’, zei Pieters. ‘Dan is het leuk en kan je creatief zijn. Hopelijk zien alle juniores thuis deze zege. Als kind keek ik zelf naar de grote jongens en dacht dat ik onmogelijk zoiets zou kunnen bereiken. Toen verscheen Nicolas Colsaerts op het circuit en hij toonde dat het wel kon. Hopelijk kan ik op mijn beurt kinderen inspireren.’

‘Hopelijk zien alle juniores thuis deze zege en kan ik kinderen inspireren’

Thomas Pieters

Golfer

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium