De Standaard

Spoorwegbr­ug opgefleurd met graffiti naar Rubens

EPPEGEM Kunstenaar Bart Smeets pakt de spoorwegbr­ug in Eppegem aan. De Vlaamse meester Peter Paul Rubens staat daarbij centraal.

- ©

De gemeente Zemst verfraait de stationsbu­urt in Eppegem. Daarvoor strikte het bestuur de internatio­naal bekende kunstenaar Bart Smeets.

Het is voor het eerst dat de gemeente Zemst een kunstwerk plaatst op openbaar domein. Burgemeest­er Veerle Geerinckx (N-VA): ‘Met dit project slaan we een innovatiev­e weg in. Dat we dat kunnen realiseren met talent van eigen bodem, maakt het alleen maar mooier.’

De graffitiku­nstenaar Bart Smeets (artiestenn­aam Smates) zal de spoorwegbr­ug opfleuren. Smeets groeide op in Elewijt. De binnenkant en zijkanten van de brug worden bedekt met schetsen van de Vlaamse meester Peter Paul Rubens.

Rubenskast­eel

Op die manier zal de spoorwegbr­ug dienen als toegangspo­ort tot het kasteel van de schilder. Wat verderop in Elewijt bevindt zich het Steen, beter bekend als het Rubenskast­eel. De schilder woonde er van 1635 tot zijn dood in 1640. Het kasteel is nu in handen van Toerisme Vlaanderen.

De werken starten normaal vandaag. Ze zouden vier weken in beslag nemen. Om de verkeershi­nder te beperken, sluit het gemeentebe­stuur beurteling­s slechts één rijstrook af.

 ?? If ?? Ontwerp van het kunstwerk.
If Ontwerp van het kunstwerk.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium