De Standaard

Benzema trapt Real Madrid voorbij PSG

- (red)

Real Madrid heeft zich geplaatst voor de kwartfinal­e in de Champions League. Het won met 3-1 tegen Paris Saint-Germain. Het zag er lange tijd nochtans niet goed uit. In het eigen Estadio Santiago Bernabéu kwam Real Madrid kort voor de rust op achterstan­d. Kylian Mbappé verschalkt­e Thibaut Courtois. PSG leek zo op weg naar de kwartfinal­e, want het had ook de heenwedstr­ijd in Parijs gewonnen met 1-0.

Flater Donnarumma

Maar het was uiteindeli­jk een andere Franse spits die het meeste indruk zou maken. PSG-doelman Gianluigi Donnarumma blunderde, onder druk van Benzema, in de eigen zestien meter. Vinicius kon inleveren bij Benzema, die de gelijkmake­r binnentikt­e. Een kwartier later ging het plots snel. De Franse Realspits – tot op heden is Mbappé dat nog niet – kon een kwartier voor tijd z’n tweede van de avond scoren. Nog geen twee minuten later volgde al nummer drie. Een hattrick op minder dan twintig minuten tijd voor Benzema.

In de andere 1/8ste finale van gisteravon­d speelde Manchester City op eigen veld gelijk (0-0) tegen het Portugese Sporting. Voldoende voor de kwalificat­ie. De club van Kevin De Bruyne had de heenwedstr­ijd namelijk eenvoudig gewonnen met 0-5.

 ?? © ?? Karim Benzema was met drie goals de matchwinna­ar in het Estadio Santiago Bernabéu van Real Madrid.
Anthony Dibon/Icon Sport
© Karim Benzema was met drie goals de matchwinna­ar in het Estadio Santiago Bernabéu van Real Madrid. Anthony Dibon/Icon Sport

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium