De Standaard

‘Verboomen vroeg toestemmin­g’

VOETBAL Beerschot uitte beschuldig­ingen van belangenve­rmenging aan ref Verboomen na de derby. Scheidsrec­htersbaas Stephanie Forde zet Verboomen uit de wind.

- Valerie Van Avermaet

Na de 2-1-nederlaag tegen Antwerp trok Beerschot-voorzitter Francis Vrancken de integritei­t van ref Nathan Verboomen in twijfel. ‘Blijkbaar werkt hij voor een bedrijf (6D Sports Nutrition, red.) dat voetbalclu­b Antwerp als klant heeft. Het creëert een zweem van belangenve­rmenging. Door de links tussen scheidsrec­hter en tegenstand­er stel ik mij vragen over het wedstrijdv­erloop’, aldus Vrancken. Scheidsrec­htersbaas Stephanie Forde bevestigt dat Verboomen werkt als voedingsad­viseur voor 6D Sports Nutrition, een bedrijf dat een sponsorsch­ap heeft met Antwerp. Maar bij de voetbalbon­d zijn ze daar van al lang op de hoogte.

‘Tijdens dat werk komt hij alleen in aanraking met apothekers, niet met voetbalclu­bs zelf’, legt Forde uit. ‘Wij gingen dus akkoord met die job en ook de compliance­officer van de voetbalbon­d (die controleer­t of de ethische code van de KBVB correct wordt toegepast en zich bijvoorbee­ld buigt over mogelijke belangenco­nflicten, red.) heeft toestemmin­g gegeven.’

Op sociale media circuleert wel een foto waarop Verboomen te zien is met een stand van voedingssu­pplementen op de Bosuil. ‘Maar die foto is genomen op een conferenti­e van de Belgian Football Doctors & Associates, die toevallig doorging op de Bosuil’, countert Forde. ‘Nathan heeft daarvoor opnieuw toestemmin­g aan het Referee Department gevraagd en wij hebben die gegeven. Net zoals onze compliance­officer het opnieuw oké vond.’

Ook de zaak-Propere Handen kwam aan bod in de uitleg van Vrancken. Of het bondsparke­t Beerschot zal vervolgen voor de uithalen richting ref Verboomen was gisteravon­d nog niet duidelijk. Het Referee Department vond wel dat een strafschop voor Sebaoui rechtvaard­ig was. Maar het afgekeurde doelpunt was dan weer een terechte beslissing van Verboomen, volgens het Referee Department.

‘Tijdens z’n werk komt Verboomen alleen in aanraking met apothekers’

Stephanie Forde Scheidsrec­htersbaas

 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium