De Standaard

De vijf vaccinatie­scenario’s voor 2022

-

Scenario A: de nieuwe boostercam­pagne start in september met de meest kwetsbaren, vanwege hun hoge leeftijd of door hun verlaagde immuniteit. De tweede groep, bestaande uit zorgverlen­ers en volwassene­n met onderligge­nde aandoening­en, zou dan in oktober een uitnodigin­g krijgen. Vanaf september zouden er ‘misschien’ ook al aangepaste vaccins beschikbaa­r zijn. Scenario B: dit scenario is gericht op een snellere noodingree­p, waarbij alle 75plussers vanaf april een extra boostervac­cin zouden kunnen krijgen.

Scenario C: de 75plussers krijgen in april hun extra boostervac­cin. Een tweede groep, bestaande uit zorgverlen­ers en volwassene­n met onderligge­nde aandoening­en, wordt uitgenodig­d vanaf septembero­ktober.

Scenario D: het zwaarste noodscenar­io. De 75plussers krijgen in april hun extra boostervac­cin. Een tweede groep, bestaande uit zorgverlen­ers en volwassene­n met onderligge­nde aandoening­en, wordt uitgenodig­d vanaf septembero­ktober. Daarna wordt het vaccin ook uitgebreid naar de volledige volwassen bevolking.

Scenario E: de volledige bevolking krijgt pas vanaf september een extra boostervac­cin, te beginnen met de ouderen, de zorgverlen­ers en de meest kwetsbaren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium