De Standaard

Gerenoveer­de Annie Cordytunne­l ingehuldig­d

Na vier jaar renovatiew­erkzaamhed­en werd de Annie Cordytunne­l gisteren feestelijk geopend. De naamsveran­dering van de voormalige Leopold II-tunnel is bij deze ook officieel.

- © Belga

De tunnel is vernoemd naar de Lakense zangeres en artieste Annie Cordy, de artiestenn­aam van barones Léonia Juliana Cooreman. De gerenoveer­de Annie Cordytunne­l in Brussel, die vroeger de Leopold II-tunnel heette, is gistermidd­ag officieel ingehuldig­d. Het lint aan de ingang van de tunnel werd gisteren om 12 uur doorgeknip­t door de nicht van zangeres Annie Cordy. Er waren ook Brusselse politici, onder wie Bernard Clerfayt, Pascal Smet en Elke Van den Brandt.

De renovatiew­erken aan de tunnel, die in 2018 van start gingen en eind februari afgerond waren, kostten zo'n vijfhonder­d miljoen euro. De tunnel, gebouwd in 1986, heeft nu achttien nooduitgan­gen, waarvan twaalf nieuwe.

Er namen gisteren ook meer dan 1.500 mensen deel aan de gesponsord­e wandeling door de tunnel. De opbrengst gaat integraal naar Pink Ribbon. Tijdens de wandeling klonken er ook liedjes van Annie Cordy in de gerenoveer­de tunnel.

Kwaliteit

Er vond ook een concert in het Elisabethp­ark plaats als eerbetoon aan Cordy.

De zangeres Annie Cordy kwam in maart vorig jaar als winnaar uit de bus bij de stemming voor de naamsveran­dering. In totaal werden 30.715 stemmen uitgebrach­t en daarvan ging maar liefst 22,59 procent naar de Belgische zangeres en actrice.

De Annie Cordytunne­l mag zich met zijn 2,6 kilometer de langste tunnel van België noemen. Er rijden dagelijks zo'n zestigduiz­end voertuigen door de tunnel. Door deze renovatiew­erkzaamhed­en beantwoord­t de langste tunnel van het land momenteel aan de hoogste kwaliteits- en veiligheid­snormen.

 ?? Blg ?? Er namen gisteren meer dan 1.500 mensen deel aan de gesponsord­e wandeling door de tunnel. De opbrengst gaat integraal naar Pink Ribbon.
Blg Er namen gisteren meer dan 1.500 mensen deel aan de gesponsord­e wandeling door de tunnel. De opbrengst gaat integraal naar Pink Ribbon.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium