De Standaard

Vertrek Storck maakt weg vrij voor Vrancken naar Genk

- © ©

VOETBAL Bernd Storck is op weg van Genk naar Eupen, Wouter Vrancken van Mechelen naar Genk, Danny Buijs is zijn vervanger in Mechelen ... De trainersca­rrousel in de Jupiler Pro League komt stilaan op gang.

KV Mechelen-RC Genk (0–0) stonden zaterdag de nieuwe en de oude coach van Genk tegenover elkaar. ‘Het zijn vier ongelofeli­jke jaren geweest’, speechte Vrancken na de match vanuit de middencirk­el. Vragen over zijn toekomst ontweek hij nog. ‘Op dit moment heb ik nog geen nieuws. Ik hoop zo snel mogelijk duidelijkh­eid te hebben’, klonk het. Vrijdag vertrekt Vrancken met zijn gezin op vakantie. Genk moet nog onderhande­len met Mechelen over de afkoopsom in zijn contract. Die bedraagt 600.000 euro, maar bij Mechelen zijn ze bereid zich soepel op te stellen als dank voor de bewezen diensten van hun succescoac­h. Vrancken en Genk zijn er onderling zo goed als uit over een contract van onbepaalde duur.

Eenmaal de overstap van Vrancken wordt afgerond, kan Mechelen werk maken van de aanstellin­g van zijn opvolger. Dat wordt in principe de Nederlande­r Danny Buijs (39). De ex-trainer van FC Groningen was zaterdag in het stadion en had een dag voor de wedstrijd nog een onderhoud met zijn voorganger. Ook voor Buijs ligt er een contract voor onbepaalde duur klaar, waarin enkel nog de spreekwoor­delijke punten en komma’s ontbreken. Als Mechelen en Genk er snel uit raken in het dossier-Vrancken, zou de officiële aankondigi­ng van

Buijs als nieuwe T1 van Mechelen mogelijk al voor woensdag zijn.

De weg voor Vrancken ligt open, want Genk heeft Bernd Storck officieel opzijgesch­oven. ‘De club wil hem uitdrukkel­ijk bedanken voor zijn ijver om de ploeg weer op de rails te krijgen. We wensen Bernd alle goeds en veel succes in zijn verdere loopbaan’, klonk het gisterocht­end in het persberich­t. De

Duitser was sinds december aan de slag bij de Limburgers en coachte de ploeg naar een zesde plek. Het lijkt er sterk op dat de toekomst van Storck in Eupen ligt. Dat zou voor 59-jarige coach zijn vierde club in België betekenen, na ook nog Moeskroen en Cercle Brugge.

Geheimzinn­ige Kompany Bij Anderlecht deed Vincent KomIn pany dan weer geheimzinn­ig. ‘Ik ga met het bestuur praten over de doelen voor volgend seizoen en bekijken of die haalbaar zijn’, zei de trainer van paars-wit, die zich niet wilde uitspreken over het gegeven of hij straks nog coach is in het Lotto Park. Kompany werd in 20192020 speler-trainer bij Anderlecht. Toen het seizoen werd stilgelegd wegens corona, stond paars-wit op de achtste plaats. Vorig jaar werd hij vierde, dit seizoen bracht een derde plaats en een (verloren) bekerfinal­e.

Bij Club Brugge is er nog geen witte rook na het vertrek van Alfred Schreuder naar Ajax. Het bestuursdu­o Verhaeghe-Mannaert heeft al een duidelijk idee van wie de opvolger van de Nederlande­r moet worden. Mogelijk komt er deze week al duidelijkh­eid. Ook bij Standard is het nog wachten op een nieuwe naam na het ontslag van Luka Elsner.

Bij Antwerp is het dan weer een kwestie van tijd alvorens Mark van Bommel zijn contract tekent. Huidig coach Brian Priske reageerde alvast geprikkeld na de match tegen Union. ‘Wat kan ik daarover zeggen? Wat mij betreft, is dit een vreemde manier van werken.’

JUPILER PRO LEAGUE

 ?? Belga ?? Wouter Vrancken nam zaterdag uitgebreid afscheid van KV Mechelen.
Belga Wouter Vrancken nam zaterdag uitgebreid afscheid van KV Mechelen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium